Sampaoli popušta? "Razmišljam o Dybali, još ima šanse da dobije poziv"

Icardi se, sa druge strane, teško može nadati pozivu

Sampaoli popušta? "Razmišljam o Dybali, još ima šanse da dobije poziv"

Selektor Argentine Jorge Sampaoli je već neko vrijeme u centru pažnje svjetskih medija zbog odbijanja da uvrsti Paula Dybalu i Maura Icardija na spisak argentinskih reprezentativaca.

Dybala i Icardi nisu dobili poziv ni za posljednje prijateljske susrete, pa se već špakuliše da bi sjajni dvojac mogao propustiti i Mundijal u Rusiji, uprkos sjajnim partijama u svojim klubovima.

Ipak, Sampaoli je sada nagovijestio da bi Dybala možda i mogao dobiti poziv i postati dijelom reprezentacije Argentine koja će putovati u Rusiju.

"Nije tačno reći da je Paulo ispao iz planova za Svjetsko prvenstvo. On nije ovdje jer sam želio vidjeti neke druge igrače. On je, itakako, u mojim mislima, još uvijek. Ima šansu da dobije poziv", istakao je Sampaoli, pa nastavio:

"Mislim da je 70 ili 80 procenata spiska završeno, ali on se može mijenjati i ako bude povreda ili sličnih problema zbog kojih bi drugi igrači dobili šansu. Još uvijek ništa nije zacementirano".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Međutim, čini se da se Sampaoli ne misli predomišljati kada je sjajni napadač Intera, Mauro Icardi, u pitanu.

"Icardi? Kada smo ga pozivali postojao je razlog za to. Sada je puno teže za njega, jer sada ima jaku konkurenciju u reprezentaciji, a i sami znate da nema mjesta za svakoga", poručio je selektor Gaučosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi