Sampaoli se samo formalno vodi kao selektor Argentine?

Giusti otkrio dogovor Saveza i Sampaolija

Sampaoli se samo formalno vodi kao selektor Argentine?

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine razočarala je javnost igrom u prve dvije utakmice Svjetskog prvenstva protiv Islanda i Hrvatske zbog čega su bili na korak od ispadanja.

Argentinci imaju samo jedan bod nakon dva kola, a šanse da prođu dalje imaju samo zahvaljujući Nigeriji koja je savladala Island. Gaučosi su u totalnom rasulu, a najviše kritika dobio je selektor Jorge Sampaoli. Javnost u Argentini najviše zavidi Sampaoliju načinu na koji bira početni sastav, te nevjerovatnim greškama.

Mediji u ovoj zemlji objavili su da je sinoć održan krizni sastanak u taboru Argentine na kojem su bili čelni ljudi Saveza i Sampaoli sa svojim stručnim štabom. Navodno, odlučeno je da nema smisla sada dati Sampaoliju otkaz, ali da će njegova funkcija do kraja Mundijala biti samo formalnost.

Nekadašnji reprezentativac Argentine, Ricardo Giusti, izjavio je da je razgovarao s menadžerom saveza Jorgeom Burruchangom koji mu je otkrio da će se igrači pitati za sastav protiv Nigerije, te da Sampaoli skoro nema više nikakve ovlasti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Činjenica je da će fudbaleri biti ti koji će birati sastav za utakmicu protiv Nigerije. Mascherano je rekao da to nije tačno, ali mogu vam potvrditi da mi je to rekao Burruchanga. Razgovarali su sa Sampaolijem koji će biti samo formalno selektor i dobit će otkaz odmah po završetku Svjetskog prvenstva. Čak su mu rekli da ne mora biti na klupi protiv Nigerije ukoliko to ne želi", rekao je Giusti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti