Šampion BiH još uvijek na sredini vage: Šta čeka Sarajevo u Ligi prvaka?

Bordo tim starta od prvog pretkola

Šampion BiH još uvijek na sredini vage: Šta čeka Sarajevo u Ligi prvaka?

A. Čaušević

Baš kao i prošle tako će i predstojeće sezone Sarajevo predstavljati BiH u kvalifikacijama za Ligu prvaka koje će biti održane drugačije nego ranije.

UEFA je odlučila da se u pretkolima igra po samo jedan meč, a žrijeb će odlučiti koji tim će biti domaćin. Sarajevo je još uvijek u igri da bude nositelj.

Premijer liga BiH je prekinuta za zelenim stolom i u Bordo taboru se već pripremaju za novu sezonu, a sigurno povremeno i bace pogled na imena mogućih rivala.

Bh. šampion je još uvijek na sredini vage jer su podjednake šanse da stekne status nositelja i ima lakši žrijeb, međutim može se desiti i da bude nenositelj.

Gledajući trenutnu situaciju da Sarajevo bude nositelj mogući protivnici su Flora Tallin (Estonija), Dynamo Brest (Bjelorusija), Riga (Latvija), Conah's Quaj (Vels), Europa FC (Gibraltar), Reykjavik (Island), Klaksvik (Farska Ostrva), KuPS (Finska) i Floriana (Malta).

Trenutno status nositelja imaju Celtic (Škotska), Astana(Kazahstan), Crvena zvezda (Srbija), Qarabag (Azerbejdžan), Molde (Norveška), Sheriff Tiraspol (Moldavija), Ferencvaros (Mađarska), Dundalk (Irska), Slovan Bratislava (Slovačka), Suduva (Litvanija).

Da li će Sarajevo biti nositelj zavisit će od ishoda prvenstva u Armeniji i Albaniji gdje su trenutno vodeći Ararat-Armenia s koeficijentom 2.500, odnosno Tirana s koeficijentom 1.475. Ukoliko ovi timovi zadrže prve pozicije bh. prvak će biti nositelj. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Postoji mogućnost da i Vardar s koeficijentom 5.000 ostane bez licence za evropska takmičenja što bi dodatno otvorila vrata Sarajevu da bude nositelj.

Inače, Bordo tim će svog prvog rivala u Evropi za takmičarsku godinu 2020/21 saznati 9. augusta kada je žrijeb kvalifikacija Lige prvaka. U slučaju ispadanja premijerligaš evropsku avanturu nastavlja u drugom pretkolu Europa lige.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

zaboti janos
Samo ne Atalanta i Zeljo...
3 8
Sarajlija46
Molim ove novinari sa ovog portala da ne iznose netacne i skroz ne zvanice informacija.Vardar nema nikakve veze sa Sarajevom.Nama je bilo potrebno da Alashkert ne bude prvak Armenije,i da Kukesi ne bude prvak Albanija.Ne lupajte gluposti vise.Svakako se nadam da cemo biti nosioci i da vise jedan klub iz BiH napravi iskorak u Evropi.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi