Šampion uvjerljiv protiv Borca u Jelahu

Bordo tim slavio

Šampion uvjerljiv protiv Borca u Jelahu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Sarajeva savladali su danas u prijateljskom susretu u Jelahu ekipu Borca s 5:0.

Aktuelni šampion je novu sezonu počeo pripremnom utakmicom u Jelahu, gdje su sigurnom igrom upisali pobjedu.

Domaći su dobro otvorili meč. Na otvaranju su prijetili Oštrakoviću, nakon čega ipak Sarajevo preuzima konce igre i stvara veliki broj dobrih šansi.

Najbolju šansu nakon 20 minuta igre propušta Bekić. Sjajnim udarcem je pogodio stativu, ali samo tri minute kasnije Bordo tim stiže do vodstva.

Ikande prolazi pet-šest igrača domaćeg tima, šutira odlično, ali njegov udarac brani domaći golman. Međutim, na pravom mjestu se našao Leon Benko, koji pogađa za vodstvo od 1:0.

Uslijedio je potom miran dio utakmice. Sarajevo je lagano održavalo prednost, a u finišu tim s Koševa stvara još dvije šanse preko Velkoskog i Stojčeva, ali se na odmor otišlo minimalnim vodstvom od 1:0.

Domaći na otvaranju drugog dijela imaju veliku šansu. Plakalo griješi, jedan od domaćih igrača pokušao je lobovati golmana Sarajeva, no Ivan Tatomirović spašava s gol-linije.

Nakon ove prilike Sarajevo kreće žestoko prema golu Borca. Stvorili su nekoliko odličnih prilika, da bi u 58. minuti stigli do novog pogotka. Sjajnu akciju bordo tima završava Mehmed Alispahić, koji sa 16 metara pogađa za 2:0.

Samo dvije minute kasnije novi gol za šampiona BiH. Haris Duljević je napravio sve i pogodio je za uvjerljivu prednost od 3:0.

Do četvrtog gola Sarajevo stiže u 74. minuti. Duljević upošljava Okića koji lobuje golmana za visoku prednost od 4:0. Isti igrači su kreirali i pet gol sarajevskog tima. Ovog puta asistent je Okić, a Duljević pogađa za konačnih 5:0.

Prijateljski meč: 

Borac Jelah - Sarajevo 0:5 (Benko 23', Alispahić 58', Duljević 60', 80', Okić 74')

Prvo poluvrijeme igrali su:

Oštraković, Barić, Puzigaća, Kovačević, Berberović, Ikande, Radovac, Stojčev, Bekić, Velkoski, Benko.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nastavku su šansu dobili:

Plakalo, Kallasi, Tatomirović, Mihojević, Protić, Cimirot, Alispahić, Rustemović, Almir Bekić, Duljević, Okić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.