Šampion uz dosta muke do tri boda: FK Sarajevo savladao NK Čelik na Koševu

Trijumf Bordo tima

Šampion uz dosta muke do tri boda: FK Sarajevo savladao NK Čelik na Koševu

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladalo na Koševu zenički Čelik rezultatom 2:0.

Aktuelni šampion se poprilično namučio u ovoj utakmici, ali je na kraju ipak uspio da dođe do vrijedna tri boda.

Sarajevo je aktivnije bilo na otvaranju utakmice, ali Bordo tim nije uspio da napravi neku dobru šansu pred golom Pavlovića.

Sa druge strane Čelik je većinom šanse čekao iz kontri, a prostora u odbrani je itekako bilo, no nakon 20-ak minuta nije se mogla izdvojiti prava prilika na obje strane.

U 24. minuti je Sarajevo stvorilo prvu šansu. Gavrić iz slobodnjaka snažno šutira, Pavlović sjajno brano, a već u narednom napadu Rahmanović iz sjajne pozicije šutira pored gola Čelika i propada velika šansa.

Čelik desetak minuta kasnije ima odličnu šansu. Mahmutović se dobro snašao u kaznenom prostoru, a u posljednji čas ga blokira Dupovac.

Na odmor se otišlo bez golova (0:0), da bismo u nastavku meča vidjeli dosta sa obje strane, a bodovi su na kraju ipak ostali na Koševu.

Ahmetović u 47. minuti ima odličnu priliku, no Pavlović sjajno brani i spašava Čelik, koji je već u narednoj akciji mogao do gola, ali Okić iz dobre pozicije šutira preko gola.

A onda u 56. minuti trenutak koji je promijenio stvari na terenu. Isključen je gostujući igrač Perišić nakon jednog starta u kontri, a sami četiri minute potom Bordo tim je poveo.

Bila je to veoma dobra akcija. Hodžić je centrirao, na pravom mjestu je Amar Rahmanović i pogađa za prednost od 1:0.

Nije domaći sastav napravio previše sa igračem više na terenu. Djelovalo je kao da je Čelik i ranjen opasniji po gol, pa su u nekoliko navrata gostujući igrači ozbiljno zabrinuli Husrefa Musemića, ali i navijače Sarajeva.

Ipak, u 85. minuti završena je priča u ovom duelu. Mersudin Ahmetović nakon ubačaja iz kornera pogađa za 2:0, što je bio konačan rezultat utakmice.

Premijer liga BiH, 13. kolo:

Sarajevo - Čelik 2:0 (Rahmanović 60', Ahmetović 85')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Gavrić, Ahmetović, Rahmanović, Milanović, Letić, Đokanović, Šerbečić, Dupovac, Tatar.

Čelik: Pavlović, Ćubara, Vrhovac, Dedić, Grahovac, Pecelj, Blažević, Perišić, Jamak, Mahmutović, Okić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Nisam znao da Celik ima jaku navijacku bazu u glavnom gradu... I to s lijeve strane Miljacke
60 4
Div iz šehera
Bravo divovi
44 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi