Šampioni prelaznog roka: Doveli 16 igrača, platili trojicu
Foto: EPA

Granada dovela najviše fudbalera

Šampioni prelaznog roka: Doveli 16 igrača, platili trojicu

Midhat Šljivak
Teme:

Sa otkucajem posljednje sekunde 31. augusta završen je ljetni prelazni rok u Evropi.

Ljetni rok je donio novi transfer rekord u pitanju, a oborio ga je Manchester United, koji je za Paula Pogbu Juventusu isplatio 105 miliona eura.

Ipak, postoje timovi koji su doveli hrpu igrača, a za koje su platili minimalne iznose.

Apsolutni pobjednik prelaznog roka je španska Granada. Tim iz Andaluzije je ovog ljeta doveo čak 16 fudbalera, a platio je samo trojicu.

Tu trojicu su platili ukupno nešto manje od devet miliona eura, a zasluge za ovakvu transfer politiku se pripisuju menadžeru Paco Jimenezu.

On je poznat kao trener koji voli mlade igrače, pa su veliki evropski klubovi odlučili da u ovaj tim pošalju fudbalere koji će se razvijati u Granadi.

Među onima koji su stigli u ovaj klub su Sergi Samper iz Barcelone, Jeremy Boga iz Chelseaja, Unitedov Andreas Pereira, te Jon Toral iz Arsenala.

Jimenez na raspolaganju ima veoma respektabilan tim za novu sezonu, a prelazni rok su dodatno uljepšali dobrom zaradom.

Tako su na transferima trojice fudbalera zaradili 31,5 miliona eura. Najveću zaradu su dobili od prodaje Isaaca Successa u Watford (15 miliona), Ruben Rochina je prodat Rubinu za 10 miliona, a Jhon Cordoba njemačkom Mainzu za 6,5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ko zna, zna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi