Šampionsko druženje Željinih pretpionira u Plavom salonu

Najbolji u Federaciji BiH

Šampionsko druženje Željinih pretpionira u Plavom salonu

Pretpioniri FK Željezničar (dječaci rođeni 2002. godine) osvojili su šampionsku titulu Federacije Bosne i Hercegovine.    

Nakon što su bili najbolji u Kantonu Sarajevo, izabranici Omera Joldića su na turniru deset najboljih ekipa iz FBiH pokazali najviše i zasluženo ponijeli epitet najboljeg tima.

U Plavom salonu stadiona Grbavica danas je za Željine zlatne dječake upriličena mala svečanost na kojoj ih je pored direktora kluba Mirsada Šiljka ugostio i sportski direktor Haris Alihodžić, te čestitao svima na osvojenim trofejima.

"Želim prije svega da se zahvalim mojim dječacima, njihovim roditeljima, mojim kolegama koji su radili sa ovom djecom prije mene, ali na kraju svega i gospodinu Mensuru Doganu koji mi je ukazao povjerenje da radim sa ovom iznimno talentovanom generacijom dječaka", rekao je trener Željinih pretpionira Omer Joldić.

Iako su svi učestovali u organizaciji kako bi plave dječake simbolično nagradili, jedan čovjrk se posebno zauzeo za organizaciju ovog svojevrsnog druženja s najmlađim naraštajima fudbalera s Grbavice, a to Erdijan Dino Pekić. Napravio je Dino ambijent kao da su u Plavi salon stigli seniori, a ne jedna od najmlađih selekcija kluba iz Zvorničke 27. Na kraju krajeva šampioni zaslužuju najbolji tretman.

Titulu najbolje ekipe u Federaciji BiH osvojili su: Milićević Nikola, Avdić Adnan, Sirbubalo Admir, Hodžić Arif, Memišević Adin, Vusljanin Alem, Mujezinović Deen, Novalić Mithat, Barbić Damir, Alilović Adnan, Šošić Madžid, Trogrlić Gabrijel, Beća Omar, Solak Ajdin, Duraković Faruk, Drina Amar, Džanko Halid, Koristović Almin i Gušo Sanjin.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti