Samuel Eto'o pronašao novi klub

Ne odustaje

Samuel Eto'o pronašao novi klub

E. Čaušević

Iskusni kamerunski napadač Samuel Eto'o pronašao je novi klub nakon što je odlučio ovog ljeta napustiti Konyaspor.

Nekadašnji napadač Barcelone prethodnih nekoliko sezona igrao je u Turskoj, ali je ovog ljeta odlučio da ponovo promijeni sredinu. Iskusni 37-godišnji fudbaler još uvijek ne želi da se penzioniše, a karijeru će nastaviti u Kataru u dresu Qatar Sports kluba.

Eto'o je potpisao saradnju na godinu dana s katarskim klubom, a danas će zvanično biti predstavljen kao novo pojačanje. Tako se Kamerunac pridružio svojim nekadašnjim saigračima Xaviju i Wesleyju Sneijderu koji također igraju u Kataru.

Ovaj 37-godišnji fudbaler je četiri puta u karijeri proglašen za najboljeg igrača Afrike, a s Barcelonom i Interom je osvajao Ligu prvaka. U Engleskoj je igrao za Chlesea i Everton, a kratko je bio u Rusiji u Anzhiju. Prethodnih sezona igrao je u Turskoj za Antalyaspor i Konyaspor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi