San Lorenzo doveo Pintosa

Argentina Apertura

San Lorenzo doveo Pintosa

Urugvajski reprezentativni štoper Pablo Pintos novi je igrač argentinskog San Lorenza. Pintos će se novim suigračima pridružiti već danas u Montevideu, gdje se argentinski tim priprema za početak nove sezone.

Pablo Pintos se sjajnim igrama u dresu Defensor Sportinga  prošle sezone istakao i izborio reprezentativni dres, pa je tako privukao pažnju mnogih klubova. Za njegove usluge bili su zainteresirani rivali Boca Juniors i River Plate, ali je izabrao San Lorenzo, kako kaže, zbog trenera Diega Simonea. 

Sa svojim klubom prošle sezone je imao odličnu sezonu, osvojili su drugo mjesto u prvenstvu Urugvaja, a u Copa Libertadoresu su došli u polufinalu, a mogu se pohvaliti da su u osmini finala izbacili veliku Bocu Juniors, što ime je bilo prvi put u posljednjih 11 godina da ispadnu prije četvrtfinala. 

San Lorenzo je prošle sezone imao vrlo lošu sezonu, jer su tek pobjedom kolo prije kraja osigurali opstanak u ligi, pa su ovog ljeta doveli nekoliko vrijednih pojačanja koja će pomoći klubu u ostvarivanju boljeg rezultata naredne sezone. 

Diego Simeone je ovog ljeta u svoje redove doveo Pabla Migliorea, Christiana Leivu, odličnog nigerijskog napadača Felixa Orodea, iz Sampdorie su dogovorili posudbu Jonathana Botellia, a Pablo Pintos će najvjerovatnije zaključiti posao u prijelaznom roku. Iako su ostali bez Santiaga Solaria koji je otišao u meksičli Atlante, čini se da će imati mnogo jači tim nego prošle sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije