San Lorenzo po prvi put osvajač Copa Libertadores

Ostvarili minimalnu pobjedu

San Lorenzo po prvi put osvajač Copa Libertadores

San Lorenzo je minimalnom pobjedom protiv Nacionala u revanš susretu došao do svog prvog osvojenog trofeja Copa Libertadores u historiji.

Najprestižnije južnoameričko klupsko takmičenje dobilo je svog novog prvaka, a to je argentinski tim koji je do pobjede došao golom sa jedanaest metara.

Nakon 0:0 u prvom susretu, oba tima imala su realne šanse za osvajanje naslova ali je San Lorenzo uoči utakmice bio favorit. Tu je ulogu i opravdao, a sve to zahvaljujući Ortigozi, koji je u 35. minitu iz opravdano dosuđenog jedanaesterca donio ogromno slavlje svojim fanatičnim navijačima.

Ostalo je 1:0 do kraja i to je bio znak za početak slavlja, koje u Buenos Airesu još uvijek traje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.