San Lorenzo u fotofinišu novi prvak Argetine

Nikad uzbudljiviji finiš

San Lorenzo u fotofinišu novi prvak Argetine

Fudbaleri San Lorenza novi su šampioni Argentine, nakon što su u posljednjem kolu remizirali na gostovanju kod Velez Sarsfielda odigravši 0:0. Ipak završnicu fudbalskog prvenstva Argentine na ovaj način ne bi izrežirao ni Alfred Hitchcock.

Naime, u posljednje kolo argentinske Primere četiri kluba su ušla sa mogućnošću da postani prvaci zemlje čija će reprezentacija sa našom selekcijom igrati u grupi F na narednom Mundijalu. i nije tu bio kraj sjajnom finišu argentinskog šampionata, četiri prvoplasirana tima u posljednjem kolu igrala su međusobno.

Prvoplasirani San Lonrenzo gostovao je kod Velez Sarsfielda koji je bio treći na tabeli, dok je drugoplasirani Lanus gostovao kod Newells Old Boysa. Vrijedi reći da je uoči zadnjeg prvenstvenog kola lider San Lorenzo imao 32 boda, dok su ostale ekipe imale po 30 i spektakl je mogao početi.

Oba susreta su naravno radi regularnosti počela u isto vrijeme, pa su nakon gola Pereza u 53. minuti šampioni Argentine bili Newells Old Boys, obzirom da je u drugog susretu rezultat i dalje glasio 0:0. Samo dvije minute kasnije Goltz je pogodio za izjednačenje, te je titulu "vratio" lideru San Lorenzu.

U 68. minuti utakmice vodstvo je domaćinu autogolom je vratio Izquierdoz, a titulu San Lorenzu je "osvojio" fudbaler Lanusa Pereyra Diaz, koji je u igru ušao u 73., a za konačnih 2:2 pogodio minut kasnije.

Primera Division - Torneo Inicial, 19. kolo:

Newells Old Boys – Lanus 2:2

Velez Sarsfield - San Lorenzo 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti