San Mames će u 30. minuti prekinuti meč s Barcelonom - Ono što se sprema obići će svijet
Katalonski tim je u središtu velikog skandala sa sudijama i mnogi timovi su spremni da podignu glas (Foto: EPA)

Navijači spremni

San Mames će u 30. minuti prekinuti meč s Barcelonom - Ono što se sprema obići će svijet

Midhat Šljivak

Athletic Bilbao dočekat će u nedjelju na San Mamesu Barcelonu u derbiju 25. kola španske La Lige, a u ovom meču navijači domaćeg tima pripremaju paklen doček katalonskom velikanu zbog afere s plaćanjem bivšeg sudijskog čelnika o čemu se uveliko priča. Na teren će ubaciti lažne novčanice na kojima će pisati 'Mafia'.

Navijači Athletic Bilbaa spremili su paklen doček za fudbalere Barcelone u utakmici koja se igra u nedjelju. Spremili su posebne letke u kojem će protestvovati protiv katalonskog tima i ubacit će lažne novčanice na kojima piše 'Mafia'

Barcelona se našla usred ogromnog skandala sa sudijama. Otkrivene brojne uplate na račun nekadašnjeg čelnika sudijske komisije Jose Marije Enriqueza Negreire za određene 'savjete'.

Oni su mu od 2016. do 2018. godine za savjete oko suđenje isplatili 1.4 miliona eura, a potom su otkrivene i druge uplate izvršene godinama unazad.

Klubovi iz La Lalige, osim Real Madrida, pobunili su se u ovom slučaju. Žele da Barcelona bude žestoko kažnjena, a navijači Athletic Bilbaa prvi su koji će zvanično reagovati.

Oni će u nedjeljnom susretu susret vjerovatno prekinuti u 30. minuti ubacivanjem lažnih novčacima u crvenoj i plavoj boji. Na njima je grb Barcelone, simbol dolara i poruka 'Mafia'.

Oglasi

"Slučaj Negrira je vrh ledenog brijega. U 30. minuti meča protiv Barcelone istaknite svoj bijes. Preuzmite, isprintajte i nazovite ih pravim imenom - Mafia", saopštili su iz navijačke skupine baskijskog kluba.

Plan je dakle da se na teren ubace ove lažne novčanice u 30. minuti i to bi moglo vjerovatno uzrokovati kraći prekid utakmice.

"Pozovite me, mogu vam pomoći s VAR-om"

Jose Maria Enriquez Negreira dobio je ogromne cifre od Barcelone za 'savjete' oko sudija i suđenja u prethodnim godinama.

Godinama je ovaj nekadašnji čelnik sudijske komisije La Lige savjetovao Barcu kako se odnositi prema sudijama koje dobiju na utakmicama. Za to je primao jako fine cifre, koje su bile milionske.

Nakon što je skandal izašao u javnost, Barcelona je najavila tužbe za sve koji ruše ugled kluba. Izvjesno je da će tužbi biti dosta, posebno jer je list 'El Mundo' objavio kako je Enriquez Negreira nudio pomoć Barceloni i nakon uvođenja VAR tehnologije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sa mnom bi vam bilo lakše. Mogu vam pomoći s VAR-om. Ako ste zainteresovani, pozovite me.", navodna je poruka koju je Enriquez Negreira uputio prema čelnicima Barcelone, a koju otkriva 'El Mundo'.

Poruke na adresu Barcelone upućene su 2020. godine. Real je osvojio titulu La Lige, a u katalonskom timu su bili poprilično revoltiratni određenim odluka za koje smatraju da su donijete u korist Real Madrida.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Glupim Baskijcima kriva Barcelona, a nije Madrid čija vlada ih ugnjetava decenijama kao i Katalonce. Pa glupani glupi. Opet pretpostavljanje dnovinara da će se utakmica prekinuti. Opet lažno pisanje da je Barcelona nešto dobila plaćanjem savjeta. Madrid plaća sudije i sudijsku organizaciju i niko to ne ističe u Španiji. E glupi narode.
3 1
Adrian
Karma je ***** stara.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi