Nastavljen je najgori niz u evropskom fudbalu
FOTO: UEFA

Skoro dvije decenije ne znaju za trijumf

Nastavljen je najgori niz u evropskom fudbalu

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija San Marina je 211. na FIFA rang listi.

Riječ je o trenutno najslabijoj svjetskoj selekciji koja često u evropskim kvalifikacijama doživi nevjerovatne poraze sa dvocifrenim brojem golova u jednoj utakmici.

San Marino je u nevjerovatnom nizu od 122 utakmice bez trijumfa, a posljednji su ostvarili daleke 2004. godine kada su savladali Lihtenštajn sa 1:0, utakmica je odigrana u San Marinu 28. aprila pomenute 2004. godine.

Ova mala reprezentacija pokušavala je godinama da prekine crni niz bez pobjede. Igrali su prijateljske utakmice sa slabijim protivnicima kao što su Malta, Gibraltar, Farska Ostrva, Andora, ali pobjede nije bilo.

Odlučili su da za protivnike uzmu i jednu od najslabijih selekcija afričkog kontinenta.

Tako su u srijedu večer odigrali prijateljski duel protiv Sješela koji su na 199. mjestu FIFA lsite, međutim i taj meč nije donio ništa novo u San Marinu.

San Marino i Sejšeli remizirali su rezultatom 0:0 i sreća opet nije bila na strani ove simaptične reprezentacije.

Inače, San Marino je 6. septembra 2006. godine poražen od Njemačke sa čak 0:13 što je najbujedljiviji poraz jedn evropske reprezentacije u kvalifikacionim mečevima.

Fudbal u San Marinu je na amaterskom nivou, ali reprezenatcija je znala otkinuti bod jačim selekcijama poput Litvanije i Turske.

I u naredni ciklus kvalifikacija za EURO 2024. godine San Marino kreće iz posljednjeg šešira i teško je vjerovati da mogu do nekog boda ili senzacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi