Demirović rame uz rame s Olmom i Sanchom, uspješniji i od Haalanda

Statistički gledano

Demirović rame uz rame s Olmom i Sanchom, uspješniji i od Haalanda

E. Škorić

Ermedin Demirović naprosto je eksplodirao ove sezone u dresu njemačkog bundesligaša Freiburga.

22-godišnji bh. reprezentativac igra sve bolje i bolje nakon što je ovog ljeta potpisao za Freiburg. Trenutno je na dva gola i na pet asistencija u 14 bundesligaških mečeva.

U kategoriji bundesligaških nogometaša do 23 godine, Demirović je rame uz rame sa Jadonom Sanchom iz Borussije Dortmund i Danijem Olmom iz Leipziga, koji su također upisali po pet asistencija.

Također, Demirović trenutno bilježi više golova+ asistencija iz igre po 90 minuta u Bundesligi od Erlinga Haalanda. Govori se samo o golovima iz igre, dakle ne o golovima postignutih s bijele tačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trenutno je na toj listi nedodirljiv napadač Bayerna Robert Lewandowski.

Top Komentari

lemonsqueezy
Ermedin Demirović je najbolji asistent među svim centarforima u Bundesligi (6), on je deveti najbolji asistent svijeta među centarforima, on je po broju kreiranih velikih šansi za saigrače četvrti na svijetu među centarforima (7) iza Kanea, Aspasa i Adamsa etc. Ovo sve možete i sami naći samo da se malo potrudite, koristite Football Critic, Transfermarkt etc.
8 0
Zgembic
Nadam se da ce za 2-3 godine zavrsit u nekom jacem klubu i onda se dokazati ovako u malo klubu je vrlo tesko.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi