Sandhausen bolji od Kaiserslauterna, slavio i St. Pauli

2. Bundesliga, 7. kolo

Sandhausen bolji od Kaiserslauterna, slavio i St. Pauli

E. Škorić

Nogometaši St. Paulija i Sandhausena upisali su domaće pobjede u subotnjim susretima sedmog kola njemačke 2. Bundeslige.  

Sandhausen je u jednoj "nervoznoj" utakmici, kod kuće, savladao Kaiserslautern s 1:0. Možda su gosti prema viđenom zaslužili pobjedu, no ona je pripala Sandhausenu, koji je strpljivo čekao i dočekao svoju priliku.

Löning je pet minuta prije kraja utakmice zabio za veliko slavlje domaćih. U drugoj utakmici St. Pauli je pogocia Verhoeka i Rzatkowskog slavio protiv FSV Frankfurta s 2:1. Utješni gol za poražen goste postigao je domaći igrač Halstenberg.

St. Pauli je sa trećom pobjedom stigao do četvrte pozicije i ima 11 bodova koliko drugoplasirani Union Berlin i trećeplasirani Bielefeld. 

2. Bundesliga, 7. kolo:
Sandhausen - Kaiserslautern 1:0 (Löning 85)
St. Pauli - FSV Frankfurt 2:1 (Verhoek 3, Rzatkowski 58/ Halstenberg 63 - ag)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.