U suzama dočekao kraj meča na San Siru, a onda ga je Rade Krunić ostavio bez riječi svojim potezom!

Tonali se vratio kući

U suzama dočekao kraj meča na San Siru, a onda ga je Rade Krunić ostavio bez riječi svojim potezom!

Endin Čaušević

Sandro Tonali našao se u centru pažnje jučerašnjeg meča između Milana i Newcastlea jer se vratio na San Siro svega nekoliko mjeseci od transfera u Englesku. Bio je u suzama kada je čuo reakciju navijača Milana, no tek je ostao bez riječi zbog poteza Radeta Krunića i društva.

Tonali je nakon tri sezone odlučio da napusti Milan i početkom jula za 64 miliona eura prešao je u Newcastle s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2028. godine.

Međutim, ovaj 23-godišnji veznjak ni slutio nije da će se samo par mjeseci kasnije vratiti na San Siro jer se odlukom žrijeba Newcastle u grupi Lige prvaka našao upravo s Milanom.

Tonali je igrao jučer od prve minute protiv dojučerašnjeg kluba, a kada je u 72. minuti napuštao teren dobio je nevjerovatne ovacije navijača Milana zbog čega nije mogao zadržati svoje emocije i čak je zaplakao.

Nakon utakmice Tonali se pozdravio sa dojučerašnjim saigračima i bilo je vidno koliko je ova utakmica za italijanskog reprezentativca bila emotivna.

Oglasi

Oglasio se i na Instagramu nakon svega i zahvalio se na nevjerovatnom dočeku na San Siru, no takvu reakciju Krunića i društva nije očekivao.

"Nevjerovatan osjećaj vratiti se kući. Hvala svima za ljubav koju ste pokazali. Osvojili smo bod na teškom gostovanju i već smo fokusirani na idući meč", napisao je Tonali, a potom su ga igrači Milana "zatrpali" komentarima.

Prvo je sve oduševio bh. reprezentativac Rade Krunić koji je dobio skoro 13.000 lajkova na komentar: "Ovo je i dalje tvoj dom i tako će biti zauvijek".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon Krunića komentar je ostavio i Theo Hernandez koji je napisao: "Zauvijek jedan od nas", dok mu je Florenzi ostavio emotikon srce na objavu.

Tonali je od dolaska u Newcastle u dresu engleskog kluba upisao pet nastupa u svim takmičenjima i zabio je jedan pogodak.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi