Sane je u svlačionici stao pred saigrače i počeo da govori, Tuchel je u čudu gledao

Shvatio je da je to bitno

Sane je u svlačionici stao pred saigrače i počeo da govori, Tuchel je u čudu gledao

Edmir Škorić

Nogometaš Bayerna Leroy Sane iznenadio je svog trenera Thomasa Tuchela govorom u svlačionici nakon pobjede nad Herthom.

Bayern je u nedjelju pobijedio goste iz Berlina sa 2:0 na svom stadionu i tako preuzeo prvo mjesto na tabeli, pošto je nešto ranije Borussia Dortmund kiksala u Bochumu i na taj način dopustila Bavarcima da imaju sve u svojim rukama četiri kola prije kraja.

Nakon spomenute pobjede nad Herthom, igračima Bayerna je laknulo, mnoge loše stvari su se zaboravile i svi su se fokusirali na jedan cilj, a to je osvajanje 11. uzastopne titule.

Na kraju sezone, igrači Bayerna moraju se sabrati jer je prvenstvo posljednja šansa za titulu ove sezone. Mnogo toga ovisi o vrhunskim igračima, koji bi trebali napraviti razliku u preostalim utakmicama Bundeslige. Jedna od zvijezda koja bi mogla biti presudna u trci za titulu je Leroy Sane, protagonist nedavnog incidenta kada ga je udario saigrač Sadio Mane.

Ovaj 27-godišnjak, koji je u ljeto 2020. prešao iz Manchester Cityja za lijepu sumu od oko 50 miliona eura, često je nagovještavao svoj potencijal ove sezone. U 28 ligaških utakmica, međutim, postigao je samo sedam golova i pet asistencija, a nedostatak konzistentnosti posebno je tačka kritike sa kojom se Sane borio od svog transfera u Minhen. Za Sanea se takođe često kaže da ima loš govor tijela.

Čini se da reprezentativac Njemačke prima k srcu kritike na račun svog stila igre. Kako prenosi Sport Bild, pozivajući se na vlastite informacije, Sane je navodno stao ispred tima nakon incidenta s Maneom nakon ispadanja iz Lige prvaka i iznenadio sve članove tima govorom.

Oglasi

Shvatio je da mora da poradi na svom javnom imidžu, bio je tenor govora napadača. On također zna za svoj govor tijela na terenu i radit će na tome, uključujući njegove negativne izjave ili gestove prema svojim saigračima.

Prema izvještaju, Thomas Tuchel je bio impresioniran postupkom svog igrača, očito novi glavni trener i Sane imaju dobar odnos. To se reflektira i na vrijeme igranja, jer je Sane korišten u svih osam utakmica pod Tuchelovim vodstvom.

Sane bi također mogao početi u posljednje četiri utakmice. U naredne dvije utakmice protiv Werdera iz Bremena i njegovog bivšeg kluba Schalke 04 nada se da će startovati u prvih 11 nakon što je ulazio s klupe u Mainzu i protiv Herthe. Šta će Tuchel na kraju uraditi sa samokritičnom zvijezdom teško je predvideti s obzirom na konkurenciju na krilima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo da je Bayern ranije ove sezone ispao iz Lige prvaka, jer je u četvrfinalu poražen od Manchester Cityja, dok ga je iz Kupa izbacio Freiburg, također u četvrtfinalnoj rundi. 

Da kojim slučajem Bayern ostane i bez titule, to bi bilo ravno katastrofi, pa već sada se uveliko piše o otkazima čelnih ljudi, a najviše se prstom upire na Olivera Kahna i Hasana Salihamidžića, koji su doduše i zaduženi za transfere i dovođenje trenera.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi