Sanel Jahić do kraja sezone u Grasshoppersu

Potpisao ugovor sa Skakavcima

Sanel Jahić do kraja sezone u Grasshoppersu

Baš kako su pisali danas švicarski mediji nekadašnji bh. reprezentativac Sanel Jahić novi je fudbaler švicarskog Grasshoppersa.

Bivši fudbaler Željezničara koji je u svojoj karijeri nastupao za mnoge klubove, a posljednji mu je bio St. Johnstone, ugovor sa Skakavcima potpisao je do kraja ove sezone.

Jahić će tako ponovo sarađivati sa njemačkim trenerom Michaelom Skibbeom koji ga je vodio i dok je igrao u redovima turskog Karabüka, a dolaskom sjajnog polivalentnog fudbalera koji je dres reprezentacije nosio 23 puta „kvota“ Bosanaca u redovima Grasshoppersa ponovo se popela na tri. Pored Jahića tu je dugogodišnji kapiten ekipe Veroljub Salatić, te U-21 reprezentativac BiH Sead Hajrović, mlađi braz Izeta Hajrovića koji je u januarskom prelaznom roku pojačao Galatasaray.

Sanel Jahić u tim je stigao kao zamjena za srbijanskog defanzivca Milana Vilotića, a osim na stoperskoj poziciji uspješno može igrati na desnom boku, ali i kao zadnji vezni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.