Sanja Damjanović izabrala idealni tim EP u Danskoj

Reprezentativka Srbije razočarana muškim kolegama

Sanja Damjanović izabrala idealni tim EP u Danskoj

Jedna od najboljih rukometašica na nedavno završenom SP u Srbiji Sanja Damjanović nalazi se u Danskoj gdje prati EP za rukometaše, te je tom prilikom dala intervju za zvaničnu stranicu evropske rukometne federacije EHF. 

Reprezentativka Srbije se posebno osvrnula na blijedo izdanje njenih muških kolega koji su se kući vratili već nakon prvog kruga takmičenja. 

"Bila sam frustrirana kada sam gledala susret protiv Rusije. Željela sam utrčati u teren i probuditi igrače. Ne znam šta se dogodilo. Imamo toliko dobrih igrača koji nisu dobro izgledali na ovom turniru", rekla je Damjanović koju je posebno oduševio meč između Francuske i Hrvatske. 

"Stvarno obožavam rukomet s kvalitetnim obranama. Mislim kako sve utakmice moraju imati više borbe. Naravno, na korektan način. Ali ja stvarno volim borbu, ali samo u sportu", istakla je Sanja.

"Mikkel Hansen je najvjerovatnije najbolji šuter na svijetu koji i mnogo asistira. Tu je i Nikola Karabatić, on ima sve", dodala je Damjanovićka, koja je izabrala i najbolju postavu EP. 

Njen idealni tim prvenstva čine golman Niklas Landin (Danska), lijevo krilo Manuel Štrlek (Hrvatska), lijevi vanjski Mikkel Hansen (Danska), srednji vanjski Nikola Karabatić (Francuska), pivot Cedric Sorhaindo (Francuska), desni vanjski Kiril Lazarov (Makedonija) i desno krilo Luc Abalo (Francuska).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.