"Sanjam dres bh. reprezentacije"

Ismet Sejfić - velika nada bh. košarke

"Sanjam dres bh. reprezentacije"

Bh. košarkaši su u Turskoj uvijek bili posebno cijenjeni. Adis Bećiragić, Damir Mršić, Asim Paščanović, Nedim Delić, Haris Mujezinović i drugi ostavili su neizbrisiv trag u turskoj košarci.

Sedamnaestogodišnji Ismet Sejfić iz Kuta kod  Prozora mogao bi krenuti njihovim putem. Ovaj mladi košarkaš trenutno je jedan od najtraženijih igrača u Turskoj, a za njegove usluge se interesuju i klubovi izvan Turske.

Ovaj bh. talenat u Tursku je otišao nakon što je završio sedmi razred osnovne škole u Prozoru. U toj zemlji je nastavio školovanje u privatnoj školi ServerGazi a potom na koledžu ServerGazi.

"Po dolasku u Tursku počeo sam trenirati košarku, te ubrzo pronašao svoje mjesto u školskoj ekipi, a sa tom ekipom i osvojio prvo mjesto u regiji, gdje sam kao najbolji igrač sa 33 koša u prosjeku nosio i kapitensku traku“ kaže Sejfić za SportSport.ba.

Sejfić je sada učenik trećeg razreda srednje škole i košarkaš ekipe ServerGazi u gradu Denizli, visok je 210cm. Njegov veliki talenat već je zapeo za oko brojnim skautima iz Hrvatske, Italije, a posebno Turske.

Ovaj mladi talenat vrijedno provodi više sati trenirajući i vjeruje kako će ubrzo dobiti poziv od mlade reprezentacije naše zemlje koju nosi u srcu. Kako sam kaže najveća mu je životna želja obući dres zemlje u kojoj je rođen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.