Sanogo i zvanično u Crystal Palaceu

Posuđen iz Arsenala

Sanogo i zvanično u Crystal Palaceu

Edmir Škorić

Crystal Palace je danas kompletirao transfer napadača Yaya Sanoga iz Arsenala.

Sanogo je već u Crystal Palaceu, te ga je klub predstavio pred novinarima. Ovaj napadač boravit će u novom klubu na posudbi do kraja sezone.

Sanogo je znao bljesnuti u dresu Arsenala, no uglavnom je igrao jako malo i čekao je svoju šansu u ‘manjim’ natjecanjima kao FA Cup ili Capital One Cup.

Pamtimo ga najviše po četiri gola u pobjedi Arsenala nad Benficom u prijateljskom susretu koji je odigran 2. avgusta prošle godine. Bio je strijelac u pobjedi Topnika nad Borussijom Dortmund (2:0).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije Aresnala je igrao u Auxerreu, gdje je i počeo karijeru. Trenutno ima 21 godinu i nastupa za mladu selekciju Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.