Svi znaju da je Cazorla ljevak, a onda je on zabio gol iz slobodnjaka desnom nogom!

Kakav fudbalski čarobnjak

Svi znaju da je Cazorla ljevak, a onda je on zabio gol iz slobodnjaka desnom nogom!

E. Čaušević

Iskusni španski fudbaler Santi Cazorla još uvijek uživa igrajući fudbal, a već dvije godine nastupa u Kataru.

Ovaj 37-godišnjak prije dvije godine napustio je Villarreal i potpisao je za Al-Sadd s kojim ima ugovor do ljeta naredne godine kada će najvjerovatnije objaviti kraj svoje karijere.

Cazorla je poznat po tome što je teška povreda ahilove tetive uništila njegovu karijeru dok je nastupao za Arsenal, ali i pored toga on nije odustajao od fudbala i uspio je da se vrati na teren iako su šanse za to bile minimalne.

Španski veznjak očito itekako uživa igrajući za Al-Sadd i može se reći da pored toga što vjerovatno zarađuje veliki novac on sada konačno igra i za svoju dušu.

Cazorla prethodne dvije godine je rijetko u centru pažnje fudbalske javnosti, ali kada vam iskoči njegovo ime onda znate da se nešto posebno desilo.

Naime, Al-Sadd je igrao nedavno protiv Al Sailiya meč prvog kola Ooredoo Kupa, a Cazorlin tim slavio je na kraju sa 4:0.

Oglasi

Iskusni veznjak je odigrao još jednu odličnu utakmicu, ali svi pričaju o dva detalja koja su se desila na ovoj utakmici, a upravo je ovaj 37-godišnjak bio u centru pažnje.

Radi se o dva slobodna udarca koje je Cazorla izveo u 43. i 75. minuti, a mnogi su ostal u čudu kada su vidjeli da je Španac prvi slobodnjak izveo lijevom, a drugi desnom nogom.

Cazorla je poznat po tome što dobro igra s obje noge iako mu je lijeva noga jača strana. No, često je znao desnom nogom izvoditi kornere, a sada je prešao očito i na slobodnjake i pokazao je da mu i to dobro ide.

Iz prvog slobodnjaka Cazorla je pogodio stativu lijevom nogom, a potom kada je izveo prekid desnom nogom postigao je pogodak za 2:0.

Top Komentari

Ibro
Koliko godina igra fudbal i vama nesto čudno što je okeri i desnom i lijevom.?Pa ja cu je sad smjestiti i lijevom i desnom u svaki cosak a ne igram aktivno vec 15 godina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi