Stigle informacije o navijaču Reala koji na SP putuje pješke: Živ je, ali kao da nije

Prolazi kroz pakao

Stigle informacije o navijaču Reala koji na SP putuje pješke: Živ je, ali kao da nije

Admin Čaušević

Imao je najbolju moguću želju. Pješke doći do zemlje u kojoj će se igrati Svjetsko prvenstvo, širiti ljubav o fudbalu, upoznati nove ljude i sresti se različitim kulturama. Sve je išalo po planu do ulaska u jednu od najzlogasnijih zemalja na svijetu. 

Navijač Real Madrida Santiao Sanchez Cogedor je postao svjetski poznat kada je odlučio da iz Španije krene pješice na Svjetsko prvenstvo u Katar. Svaki trag mu se izgubio prije trije sedmice.

Posljednji put put sa porodicom se čuo početkom oktobra, a sada su stigle najnovnije informacije o njemu. Nalazi se u Iranu, živ je, ali kao i da nije s obzirom kroz kakvu torturu prolazi.

Naime, Sanchez je uhapšten u Saqezu, gradiću koji se nalazi na iranskoj granici i pripada regiji Krudistan, s njim je u društvu bio i prevoditelj, a obojica su prebačeni u zatvor u Teheranu.

Posljednja informacija o Santiagu datirala je iz 2. ktobra kada je uočen u gradu Penjwin smještenom u Iraku i na pet kilometara od granice sa Iranom. Tu je trebao prenoćiti, a od tada mu se izgubio svaki trag.

Do tada je svakodnevno komunicirao sa prijateljima i porodicom te im pričao svoje avanture, poteškoće i probleme sa kojim se suočava, ali ti su kontakti prestali od početka oktobra.

"Ovdje je vruće, ali dobro je", bila je posljednja poruka koju je Sanchez poslao svojoj porodici poslije čega je za njega počeo pakao u zemlji gdje već sedmicama vladaju politički neredi.

Inače, Iran je bila posljednja zemlja koju je Sanchez trebao proći kako bi stigao u Katar, međutim sada je upitno da li će uopšte moći pratiti Mundijal i preko malih ekrana.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U Teherenu je trebao odraditi i intervju sa jednom lokalnom televizijom, ali umjesto pred mikrofon i kamere morat će stati pred sudiju pošto se nalazi iza rešetaka. S obzirom na sistem u Iranu nepoznato je koliko će vremena provesti u pritvoru.

Podsjećanja radi, Svjetsko prvenstvo počinje 20. novembra utakmicom Katar - Ekvador, a Španija čije je mečeve Santiago planirao gledati se nalazi u grupi sa Njemačkom, Kostarikom i Japanom. Crvena furija prvi meč igra 23. novembra protiv Samuraja. 

Top Komentari

dsimic
Zasto je uhapsen,u Iranu???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi