Santos je nasmijao objavom iz Brazila: Mislio je da će se odmarati, ali njegova mama ne

Iskoristio zimsku pauzu u Premijer ligi za povratak kući

Santos je nasmijao objavom iz Brazila: Mislio je da će se odmarati, ali njegova mama ne

Samir Mlaćo
Brazilac Santos Clerismario zimsku pauzu u Premijer ligi odlučio je iskoristiti za odlazak u svoju zemlju.

Santos je opravdao očekivanja čelnika i navijača Željezničara, a sada je u društvu porodice i svojih najbliži te se početkom 2023. godine vraća u Sarajevo.

Mladi Brazilac je sve nasmijao objavom na Instagramu gdje je pokazao da ipak neće samo ležati, čemu se vjerovatno nadao.

Uz lopatu Santos je na slabom bosanskom napisao.

“Mislio sam da sam na odmoru, ali moja mama je rekla ne“, napisao je Santos i nasmijao svoje pratioce na Instagramu, ali i pokazao da je uvijek veoma raspložen i nasmijan.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Santos je u FK Željezničar stigao iz FK Rudar Prijedor, a u 18 utakmica upisao je dva pogotka i jednu asistenciju.

Protiv Borca je zaradio isključenje te ga neće biti na startu drugog dijela sezone.

Sportski direktor Željezničara Samir Bekrić u srijedu je najavio da će Santos potpisati novi ugovor sa Plavima.

“Imali smo dobro polusezonu, iako ostaje žal za nekim utakmicama. Trebali smo dobiti Leotar, Široki Brijeg i Posušje, pa je tu neki mali žal. Opet kažem, mlade momke treba razumjeti, prvi put neki igraju pred 10 hiljada navijača. U vrhu smo, plasirali smo se u  narednu rundu Kupa. Sada potpisujemo ugovore sa igračima koje mi procijenimo da mogu pomoći, tu mislim na dugoročne ugovore. Tu je npr. Drina, Beća, Amoah... Blizu smo dogovora sa Santosom koji će potpisati dugoročni ugovor, kao i Hodžićem s kojim smo skoro sve dogovorili na tu temu.

Moram se zahvaliti agentima Santosa, Amoaha, Drine, Hodžića i Beće koji su bili jako korektni. Imali su bolje ponude, ali vjerovali su u nas i naš projekat. Moram reći da smo izbacili dosta mladih igrača, naših koji su pokazali da mogu biti dio ove porodice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Po prvi put imamo mlade igrače koji su spremni za neke velike domete i zanimljivi su inostranim klubovima. Strategija kluba je da zadržimo sve te momke, te uz podršku navijača napravimo što bolji rezultat, a onda da ti momci za pola godine vrijede još više“, rekao je Bekrić.

Željezničar je polusezonu završio na četvrtom mjestu, a plasman u Evropu će pokušati da izbori kroz prvenstvo i Kup BiH.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Eh tako razvijaj skillse kopanja, sad kad dodje, AKO dodje, Digislic moracete svi kopat pomocni za hotel.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi