Santos nije prihvatio mnogo veću ponudu Reala za Neymara

Otkriveno koliko su Kraljevi ponudili

Santos nije prihvatio mnogo veću ponudu Reala za Neymara

Slučaj transfera Neymara iz Santosa u Barcelonu još uvijek nije ni blizu riješen.

Nedavno su objavljeni podaci koji kažu da je Barcelona Santosu uplatila 'samo' 17,1 milion eura za ovog fudbalera, a ne 40 miliona kako su to saopštili iz Barcelone u to vrijeme. 

Tužilac Jose Perals tvrdi da je Barcelona koristila mnoge nezakonite radnje kako bi sakrila stvarni iznos transfera, te poručuje da je Real Madrid poslao duplo više novca na adresu Santosa za ovaj transfer, ali da su bili odbijeni.

Naime, on tvrdi da je Real tada ponudio 36 miliona eura što je tada navodno bilo manje od Barcelone, ali sada je poznato da to nije tako, već da su Kraljevi poslali veću ponudu.

Ovaj tužilac tvrdi da je Barca u ovom transferu koristila mnoge radnje koje nisu u skladu sa FIFA-inim pravilnikom. Podsjetimo da su španski mediji mnogo puta pisali o tome kako Barcelona krije visinu transfera za Neymara kako bi platili što manji porez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovo je vjerovatno jedan od nakontroverznijih transfera u novijoj historiji fudbala...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi