Santos sa tri prelijepa pogotka do finala

Svjetsko klupsko prvenstvo

Santos sa tri prelijepa pogotka do finala

Nogometaši brazilskog Santosa uspjeli su se plasirati u finale Svjetskog klupskog prvenstva, pobijedivši Kashiwu sa sigurnih 3:1.

Prvak Južne Amerike, Santos, na stadionu Toyota savladao je ekipu Kashiwe, rezultatom 3:1. Već u 19. minuti Santos je došao do vodstva. Neymar je primio loptu na 20-ak metara od gola, zatim sjajnim driblingom prevario nogometaša Kashiwe i rezantnim udarcem poslao loptu iza leđa Takanorija Sugena.

Pet minuta kasnije, bilo je visokih 2:0. Ponovo je viđen prelijep pogodak, ovoga puta u režiji Borgesa Teixeire, koji loptu sa ivice šesnaesterca šalje u rašlje. Brazilci su tada uspostavili dominaciju na terenu, ali mreže se više nisu tresle do kraja poluvremena. 

Devet minuta drugog poluvremena bilo je dovoljno Hirokiju Sakaiju da smanji prednost brazilske momčadi na 1:2. Jorge Wagner je centrirao iz ugla, a Sakai se najbolje snašao u šesnaestercu južnoameričkog prvaka, te glavom zatresao mrežu. 

U 63. minuti, susret je praktično riješen, a Brazilci su postigli još jedan sjajan pogodak. Santosu je dosuđen slobodan udarac na 30-ak metara od protivničkog gola, a Danilo je pored živog zida pronašao put do protivničke mreže. Rezultat 3:1 bio je i konačan, te je tako Santos postao prvi finalista Svjetskog prvenstva za klubove.

Drugi polufinalni duel odigrat će se sutra, a koplja će ukrstiti katarski Al Sadd i prvak Evrope, momčad Barcelone.

Svjetsko klupsko prvenstvo, polufinale:
Santos - Kashiwa 3:1 (Sakai 54 / Neymar 19, Borges 24, Danilo 63)





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.