Saopštenje predsjednika RS BiH

RS BiH istražuje slučaj Doborac

Saopštenje predsjednika RS BiH

Adnan Beganović

Na adresu našeg portala stiglo je saopštenje predsjednika Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Stanislava Mucića, vezano za odluke RK Bosna da nedozvoli nastup Damiru Doborcu u prijateljskim susretima s Crnom Gorom, a koje Vam prenosimo u cijelosti.

Svima već poznata odluka RK Bosna da onemogući igračima pravo nastupa kako za reprezentaciju Crne Gore tako i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine sve je zatekla i neugodno iznenadila. Ovim putem prvenstveno se želim u ime Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine javno ispričati Savezu Crne Gore zbog nadasve neprimjerene i ničim opravdane odluke kluba da uskrati igračima pravo nastupa.

Moram naglasiti da sa Savezom Crne Gore imamo odlučnu i kvalitetnu suradnju te ne želimo da ovakve  svojevoljne odluke pojedinaca ruše odavno izgrađene izvanredne odnose. Ovakav način postupanja nameće veliku sramotu i ruši ugled  reprezentacije te nanosi veliku štetu razvoju rukometa.

Želim naglasiti da Rukometni savez Bosne i Hercegovine neće dopustiti niti jednom klubu, a ni pojedincu da donosi ovakve neprimjerene odluke i da će u skladu sa pravilnikom Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine biti sankcioniran tko misli provoditi svoju samovolju. Nakon što se u potpunosti istraži ovaj slučaj od strane nadležnih organa Saveza Bosne i Hercegovine sigurno će doći do ristrikcija i suspenzija odgovornih osoba o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.