Sarajevo bez Duljevića do kraja sezone?

Povrijedio se protiv Zrinjskog

Sarajevo bez Duljevića do kraja sezone?

Haris Duljević povrijedio se na utakmici između Sarajeva i Zrinjskog (1:0) i najvjerovatnije do kraja sezone neće biti na raspolaganju Dženanu Uščupliću. 

Ofanzivni fudbaler Bordo tima je nakon duela sa Perom Stojkićem teren morao napustiti u 74. minuti susreta, a stepen povrede bit će utvrđen nakon dodatnih medicinskih procedura. 

"Moramo uraditi dodatne procedure kojima ćemo utvrditi detaljan stepen povrede. Rendgenski snimak pokazao je avulziju (trganje dijelova tkiva ili organa op.a) metatarzalne kosti i kakva će dalja biti procjena, ovisi isključivo o ponovljenom rendgenskom snimku i magnetnoj rezonanci. To će biti urađeno u narednim danima", kazao je klupski doktor Reuf Karabeg za SportSport.ba. 

Odsustvo Duljevića predstavlja veliki problem za Sarajevo u pohodu na osvajanje titule, a već od ranije povrijeđeni su Barić i Alispahić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I sam Duljević objavom slike na svom Facebook profilu na kojoj se skočni zglob lijeve noge nalazi u gipsu potvrdio je da se ne radi o bezazlenoj povredi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.