Susret Sarajeva i Zrinjskog najposjećeniji u ovoj sezoni

Pao rekord

Susret Sarajeva i Zrinjskog najposjećeniji u ovoj sezoni

Adnan Beganović

Derbi susret 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Zrinjskog privukao je najviše gledalaca na tribine u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Duel Sarajeva i Zrinjskog u kojem je Bordo ekipa slavila s minimalnih 1:0 s tribina našeg najvećeg stadionaposmatralo je 12.000 gledalaca i to je u dosadašnjem dijelu prvenstva najveća posjeta na jednom susretu.

Iza pomenutog susreta najposjećeniji je bio vječiti derbi koji je odigran na Grbavici u 13. kolu Premijer lige. Pobjedu Sarajeva nad Željezničarem s tribina je pratilo 10.000 gledalaca.

Treći najposjećeniji susret sezone odigran je na Koševu i to u 24. kolu. Minimalni trijumf Sarajeva nad Širokim (1:0) s tribina najvećeg bosanskohercegovačkog stadiona pomatralo je 8.000 gledalaca.

Još jedan susret na Koševu je među pet najposjećenijih u ovoj sezoni. Duel Sarajeva i Borca koji je završen bez golova na Koševo je privukao 6.000 gledalaca, baš kao i duel Željezničara i Olimpica na Grbavici u kojem su Plavi slavili sa 3:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najposjećeniji susret u kojem jedna od ekipa nisu bili Sarajevo ili Željezničar, je onaj iz 15. kola Premijer lige između Zrinjskog i Širokog. Meč bez golova s tribina stadiona Pod Bijelim brijegom pratilo je 5.000 gledalaca.

Najposjećeniji susreti u Premijer ligi u sezoni 2014/2015:
Sarajevo - Zrinjski 1:0 (12.000 gledalaca)
Željezničar - Sarajevo 1:2 (10.000)
Sarajevo - Široki 1:0 (8.000)
Sarajevo - Borac 0:0 (6.000)
Željezničar - Olimpic 3:0 (6.000)
Zrinjski - Široki 0:0 (5.000)

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.