Sarajevo bolje od Željezničara
Hiroš je sa dva gola matirao "plave" sa Grbavice

Malonogometni turnir “Asim Ferhatović Hase“

Sarajevo bolje od Željezničara

Dvoranski derbi najljućih rivala iz našeg glavnog grada, Sarajeva i Željezničara, odigran u 2. kolu Grupe A, 16. malonogometnog turnira „Asim Ferhatović Hase“, pripao je nogometašim sa Koševa.

Bordo tim je slavio pobjedu rezultatom 2:0, a oba gola postigao je Nedim Hiroš. Nakon prvih 20 minuta u kojim je Željo bio za nijansu bolji i konkretniji (Sead Bučan propustio je realizovati tri izgledne prilike), Sarajevo je u nastavku najviše zahvaljujući iskustvu došlo do pobjede.

Hiroš je prvi pogodak postigao u 28. minuti, a pet minuta kasnije postavio je konačnih 2:0. Do kraja susreta Željo je imao dvije odlične prilike da izjednači i to nakon kazninih udaraca sa deset metara. Ipak, Feđa Dudić i Nermin Jamak nisu uspjeli pogoditi okvir gola Dine Hamzića. Kazneni udarac sa deset metara na drugoj strani promašio je Džemo Smječanin. Mala dvorana KSC Skenderija bila je dupke puna, a nekoliko stotina navijača „bordo“ tima ostali su ispred dvorana jer objektivno nije bilo mjesta za sve...

Takođe, derbi je u nekoliko navrata prekidan. Prvo, zbog pirotehničkih naprava koje su ubacivane na pakret, a kasnije su navijači Sarajeva u nekoliko navrata onemogućavali sudiju Tičića da obavlja svoj posao, pa je malo nedostajalo da organizatori isprazne dio tribine na kojoj su bile „Horde zla“. Treba naglasiti da u dvorani nije bilo navijača Željezničara, popularnih „Manijaka“   

U drugom susretu Grupe A, Olimpik je bio bolji od Vratnika, pa će o pobjedniku ove grupe odlučitivati sutrašnje utakmice posljednjeg, 3. kola.

U Grupi B Legea je potvrdila epitet najbolje ekipe i glavnog kandidata za osvajanje turnira. Emir Spahić, Zajko Zeba, Almedin Hota..., bez većih problema savladali su Bosnu sa 5:2 i tako se izdvojivili na vrhu tabele, te vjerovatno osigurali finale uoči posljednjeg kola.  

Rezultati
Grupa A
1. kolo:
Željezničar – Vratnik 4:4, Sarajevo – Olimpik 6:6, 2. kolo: Željezničar – Sarajevo 0:2, Olimpik – Vratnik 5:1.  
Poredak: Olimpik 4 boda, Sarajevo 4, Željezničar 1, Vratnik 1 bod.

Grupa B
1. kolo: Slavija – Legea 1:8, Oslobođenje – Bosna (S) 0:7, 2. kolo: Oslobođenje – Slavija 8:3, Legea – Bosna (S) 5:2.
Poredak: Legea 6 bodova, Bosna (S) 3, Oslobođenja 3, Slavija bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.