Marinovića ne plaši što Borac prosipa bodove, Rožman smatra da navijači mogu uživati u onom što vide

Izjave trenera

Marinovića ne plaši što Borac prosipa bodove, Rožman smatra da navijači mogu uživati u onom što vide

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Sarajevo i Borac remizirali su 1:1 u derbiju 27. kola WWin lige BiH. Nakon utakmice komentare su za TV kamere dali treneri oba tima. 

U okviru 27. kola WWin lige Bosne i Hercegovine na Koševu su se sastali Sarajevo i Borac. Završilo je 1:1.

Vuković je u prvom poluvremenu donio prednost Borcu, da bi u drugom Julardžija postigao lijep pogodak za bod Sarajeva.

Poslije utakmice svoje viđenje su dali treneri oba tima. Prvi se javnosti pred TV kamerama obratio Vinko Marinović, trener Borca:

"Četvrta utakmica koja je završila neriješeno. Mislim da je utakmica bila otvorena. Mi smo došli da dođemo do tri boda. Isto tako i Sarajevo ima svoje ciljeve za Evropu. Mislim da je bila utakmica otvorena. U prvom poluvremenu smo mi došli do vodstva. U drugom nakon jedne situacije koju smo mogli bolje riješiti, Sarajevo je izjednačilo. Sarajevo je prijetilo iz tranzicija, ostalo je neriješeno. Idemo dalje, pripremati se za sljedeću utakmicu."

Borac je u jednom momentu u odnosu na Zrinjski imao prednost od 12 bodova. Sada je to 5. Marinovića to ne brine toliko, više je sretan što su Banjalučani i dalje u sitauciji da sami odlučuju o sebi.

Oglasi

Ta prednost je bila, 12 bodova, sada je pet. Prvenstvo traje, dolaze sve teže utakmice, zahtjevnije. Mi zavisimo od sebe, gledamo sebe i imamo situaciju da odlučujemo sami o sebi", rekao je.

Simon Rožman je nakon toga dao svoje viđenje. Smatra da nijedan tim danas nije bio toliko bolji da bi odnio sva tri boda.

"Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu. Prvo poluvrijeme smo imali dva zicera za 2:0. Prave prilike da bi utakmica išla u drugu stranu. Bili smo moralno jako dobri. Moram čestitati momcima. Bod nije dobar, ali ni jedna ni druga ekipa nije pokazala toliko da bi došla do drugog gola.  Mislim da smo mi bili kakvi smo željeli biti. Da danas nismo osvojili bod bilo bi nezasluženo. Imali smo malo lošiji start. Pet-šest utakmica izgledamo dobro na terenu. Idemo ka svom cilju. Svaka utakmica je priča za sebe. Igramo dobro, mislim da navijači mogu uživati u tome što vide."

Zatim je najavio predstojeća dva meča. Sarajevo prvo ide Zrinjskom, pa dočekuje Velež. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vidjeli ste i danas. Mislim da je razlika apsolutno po kvalitetu, da su oni već prvaci. U četiri utakmice su sve bile egal. Obje utakmice su za nas bitne, kao i za druge ekipe. Veselimo se igrati utakmice s najjačim protivnikom ove lige."

U narednom kolu, dakle, Sarajevo gostuje Zrinjskom, a Borac ima domaći meč sa Posušjem. Do kraja prvenstva ostalo je još šest kola.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shaba
Sta ce ga plasit kad im sudije skupljaju bodove. Ne mogu oni prosut kolko ovi mogu skupit.
2 0
Ajax11
33 vs 11
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti