Sarajevo brzo reagovalo, upućen apel prema NFSBiH i FIFA-inom Odjelu za integritet takmičenja
U Mostaru je po završetku utakmice tvrdim predmetom s tribine u glavu pogođen pomoćni trener Sarajeva Muhamed Džakmić, koji je završio u mostarskoj bolnici

Saopštenje bordo tima

Sarajevo brzo reagovalo, upućen apel prema NFSBiH i FIFA-inom Odjelu za integritet takmičenja

Edmir Škorić

Povodom utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj je Fudbalski klub Sarajevo gostovao u Mostaru igrajući protiv HŠK Zrinjskog (2:2), Uprava FK Sarajevo izražava krajnje nezadovoljstvo usred nekorektnog suđenja i ugrožene bezbjednosti ovog tima.

Saopštenje Sarajeva prenosimo u cjelosti:

Ovom prilikom FK Sarajevo apelira na Fudbalski/Nogometni savez BiH da reaguje i donese odgovarajuće mjere u pravcu kreiranja fair play sportske atmosfere za održavanja utakmica, a apel takodjer upućuje i FIFA Odjelu za integritet takmičenja da se upozna sa ovim slučajem.

FK Sarajevo izražava posebnu ogorčenost u vezi sa lošom organizacijom utakmice prilikom koje je ugrožena bezbijednost gostujućeg tima, te povrijeđen pomoćni trener bordo tima Muhamed Džakmić.

Džakmić je prilikom konstantnog bacanja sa tribina flaša i ostalih tvrdih predmeta, pogođen kamenom u glavu, prilikom čega je izgubio svijest, dok je koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić pogođen flašom.
Zabrinjavajuće je da tribina na kojoj su smješteni domaći navijači ni u jednom trenutku nije bila osigurana policijskim službenicima, što jasno indicira nezalaganje da se nasilje udalji sa fudbalskih tribina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom periodu FK Sarajevo će pokrenuti krivične i građanske postupke protiv odgovornih pravnih i fizičkih osoba odgovornih zbog nanošenja povreda treneru Džakmiću o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.
Prilike za igranje ove utakmice bile su strahovito otežavajuće, te Upravni odbor FK Sarajevo iskazuje punu podršku stručnom štabu i igračima, ističući da FK Sarajevo ima svoj cilj, te da časno i pošteno uz pomoć svojih navijača, igrača i stručnog štaba ide ka tom cilju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ibrahim51
U ovoj tro nacionalnoj drzavi samo ispastaju oni koji je vole i koji su je branili u protekloj agresiji.I dalje su na udaru oni koji se bore za ovu drzavu da bi opstala.Svi timovi koji ne mogu organizovati mir i sigurnost na svojim stadionima treba ih ukinuti.Kako ce biti pravde kada u FS ima onih koji stite svoje od odgovarajucih kazni.A druge i drugacije mozes pobiti nece se odgovarati.Ovdje drzava ne smije da suti mora odmah reagovati.U protivnom ce biti sve gore i gore.
85 5
payron
treba ustase protjerati iz BiH
73 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi