Sarajevo domaćin prvog Nogometnog kongresa Centralne i Istočne Evrope iz oblasti fudbala

Sarajevo domaćin prvog Nogometnog kongresa Centralne i Istočne Evrope iz oblasti fudbala

Midhat Šljivak

Glavni grad Bosne i Hercegovine bit će domaćin prvog Nogometnog kongresa za Centralnu i Istočnu Evropu. Program kongresa zasnovan je na rješavanju pravnih sporova u fudbalskoj industriji, te pružanje uvida u poslovnu stranu sporta u Evropi. 

Inauguralno izdanje FCE će biti organizovano pod pokroviteljstvom Fudbalskog kluba Sarajevo, a kongres će se održati u Tarčin Hotel i Spa Resortu 18. i 19. oktobra 2019. godine.

Događaj je posvećen razvoju fudbala u regionu, a učesnici iz svih dijelova Centralne i Istočne Evrope razgovarat će o temi pravnih nauka u fudbalu, finansija i tehničkih pitanja sa kojima se susreću Fudbalski klubovi i savezi, te igrači i posrednici.

Kongres je nastao kao zajednička ideja generalne direktorice FK Sarajevo Sabrine Buljubašić, Markete Haindlove ispred Unije Fudbalera Česke Republike i Deva Kumar Parmar ispred Parmars i ISDE, s ciljem podržavanja obrazovanja i unapređenja svih sfera fudbala u regionu.

“Velika je čast biti domaćin ovako velikog događaja i ponosna sam što će biti realizovan pod pokroviteljstvom FK Sarajevo. U regiji se generalno malo fokusiramo na sportsko pravo i korporativni aspekt nogometa, te je važnost kongresa zbog toga još veća. U Sarajevo dolaze priznati stručnjaci iz oblasti prava, sportskih finansija i ostalih sfera fudbala da podijele svoje znanje sa svim zainteresovanima”, istakla je generalna direktorica FK Sarajevo, Sabrina Buljubašić.

Učešće na Kongresu su već potvrdili Nuno Gomes, proslavljeni napadač reprezentacije Portugala i velikih evropskih klubova poput Benfike i Fiorentine. Gomes trenutno obnaša funkciju generalnog menadžera Sport Lisboe i konsultanta NPlayersa. Pored Gomesa, Kongresu će prisustvovati Janez Pejovnik priznati stručnjak za sportsko pravo, trenutno član Arbitražnog tribunala Nogometnog saveza Slovenije, a zastupnik golmana Jana Oblaka. Jedan od učesnika je i Luis Fernando Pamplona Novaes, sportski advokat iz Brazila, te zastupnik Thiaga Da Silve, Evandrua i drugih.

Kompletna lista govornika dostupna je na zvaničnoj web stranici http://fc-europe.com.

“Iznimno sam ponosan što imam mogućnost biti dio FCE 2019 konferencije. Imati mogućnost biti dijelom prvog Kongresa koji se bavi pitanjem sportskog prava za područje Centralne i Istočne Evrope je ogromna stvar za moju firmu i mene, te nema sumnje da će govornici koji dolaze iz svih dijelova Evrope i svijeta na najbolji mogući način prenijeti svoje znanje svim prisutnim”, riječi su jednog od organizatora Kongresa, Deva Parmasa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FCE je neprofitni kongres, a priliku učešća imaju svi - profesionalci, studenti, simpatizeri fudbala. Kongresu će prisustvovati internacionalni 2 / 2 eksperti, a održat će se na engleskom jeziku uz mogućnost praćenja na bosanskom jeziku.

Prijave su otvorene do 17. oktobra, a više informacija o paketima i načinima plaćanja saznajte na http://fc-europe.com.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Stanley
svaka cast sabrina
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi