Poraz Sarajeva u prijateljskom meču protiv Domžala

Klub iz Slovenije slavio sa 4:1

Poraz Sarajeva u prijateljskom meču protiv Domžala

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva poraženi su danas u prijateljskom meču protiv Domžala sa 4:1 u Umagu.

Bordo klub se već nekoliko dana nalazi u Umagu na pripremama, a izabranici Vinka Marinovića danas su odigrali prijateljski meč protiv Domžala koje su na kraju uspjele da dođu do pobjede.

Ekipa iz Slovenije je odlično otvorila meč i do prednosti stigla već u četvrtoj minuti. Sporu reakciju odbrane Sarajevao iskoristio je Jakupović koji je savladao Džafića i pogodio za 1:0.

Nakon toga Sarajevo je zaigralo nešto bolje. U 13. minuti pokušao je Varešanović sa nekih 25 metara, ali nije bio precizan. Pet minuta kasnije dobra šansa za bh. prvaka. Dervišagić je slabo šutirao iz odlične pozicije i golman Sorčan je bez problema zaustavio njegov udarac.

Domžale ponovo prijete u 24. minuti. Džafić je napravio veliku grešku i dodao loptu do Jakupovića, ali na svu sreću igrač Domžala se ovaj put spetljao, te mu je lopta pobjegla.

Tri minute kasnije odlična šansa za Sarajevo. Tatar je presjekao jednu loptu i proslijedio je do Miličevića koji je krenuo naprijed, ali on iz sjajne pozicije šutira pored gola Domžala u situaciji 1 na 1 sa golmanom. Velika prilika tako odlazi u nepovrat.

Oglasi

U finišu prvog dijela Domžale su udvostručile prednost. U 37. minuti Ibričić je izveo jedan slobodnjak iskosa sa 30-ak metara, Džafić nije uspio uhvatiti loptu ispred jednog igrača slovenske ekipe i do nje dolazi Dobrovoljc koji je ubacuje u praznu mrežu za 2:0 što je bio rezultat prvog dijela.

No, Sarajevo mnogo bolje otvara drugo poluvrijeme. Bordo timu se to isplatilo i već u 51. minuti bh. prvak je uspio da smanji na 2:1. Jukić postiže gol nakon udarca sa vrha kaznenog prostora i neodbranjivo je to bilo za Sorčana.

Tri minute kasnije odlična šansa za Sarajevo. Malo je nedostajalo da Tatar pobjegne odbrani Domžala, ali ga je u zadnji čas u tome spriječio Ibričić sjajnim klizećim startom.

Međutim, Domžale u 72. minuti dolaze do trećeg gola i završavaju posao u ovom meču. Igrači Domžala odigrali su sjajnu akciju, a do lopta na kraju dolazi do Martinoviča koji pogađa za 3:1.

Nekoliko minuta kasnije odlična akcija bh. prvaka. Kombinovali su Jukić, Dervišagić i Hebibović, na kraju je šutirao Jukić, ali pravo u golmana Domžala koji loptu izbija u korner.

Oglasi

U samom finišu meča gosti su došli i do četvrtog gola, a konačnih 4:1 drugim golom na utakmici postavio je Martinovič.

Prijateljski meč:

Sarajevo - Domžale 1:4 (Jukić 51'/Jakupović 4', Dobrovoljc 37', Martinovič 72', 87')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Džafić, Bešić, Miličević, Hebibović, Hodžić, Pejović, Varešanović, Ramić, Milanović, Tatar, Dervišagić.

Domžale: Sorčan, Žinič, Dobrovoljc, Pišek, Kolobarić, Ibričić, Sikošek, Šoštarič, Jakupovič, Vuk, Husmani.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
No sikiriki - prijateljska + B tim / prilika da se isprobaju neki igraci + ovo je jedna od onih tekmi da se spustimo malo na zemlju + da od 27.02 krenemo jos jace
34 11
Alemka3012
Sampion sampionski hahahaha kerovi ovo je tek pocetak raspada
20 32

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi