Sarajevo na sjajan način okončalo pripreme

Pobjeda nad Domžalama

Sarajevo na sjajan način okončalo pripreme

Midhat Šljivak

FK Sarajevo je u pripremnom meču u Sloveniji savladao prvoligaša iz ove zemlje NK Domžale. Bilo je 3:1 za Bordo tim.

FK Sarajevo pobjedom je okončao pripreme u Sloveniji. Danas je ekipa Mirze Varešanovića u duelu zatvorenim za javnost savladala NK Domžale s 3:1.

Strijelci za tim s Koševa bili su Dal Varešanović, Hamza Čataković i Slaviša Radović, te su Bordo momci na pravi način okončali pripreme za početak nove sezone.

Varešanović je zabio u 17. minuti za 1:0 na asistenciju Durakovića, a ekipa s Koševa je u posljednjih 20 minuta slomila otpor Domžala. U 71. minuti Radović je uposlo Čatakovića koji postiže drugi gol za Bordo tim, da bi u 86. minuti Radović stavio tačku na ovu utakmicu golom za 3:1.

Bordo tim je na pripremama prethodno sa 5:0 razbio rumunski Petrolul, potom sa 2:0 makedonsku Shkendiju, a zatim i slovenačku Naftu s 1:0.

Oglasi

Naredni izazov za Bordo tim je 13. jula u Gruziji kada igraju meč prvog kola kvalifikacija za konferencijsku ligu protiv Torpedo Kutaisija. Uzvrat je sedam dana kasnije na Koševu.

U prvenstvu Bordo tim prvi meč igra protiv dobojske Sloge.

Zašto novi golman FK Sarajevo nosi broj 95 na leđima?

Hrvatski golman Lovre Rogić jučer je zvanično predstavljen kao novi golman Sarajeva i već se priključio pripremama bordo kluba u Sloveniji. Bit će zanimljivo vidjeti koji broj će Rogić zadužiti u Sarajevu jer je u dosadašnjoj karijeri uvijek birao broj 95, a za to je imao poseban razlog.

Rogić je prethodnih pet sezona proveo u Šibeniku, no po isteku ugovora s ovim klubom odlučio je da je vrijeme za novi izazov u karijeri.

Iako se povezivao s nekoliko klubova među kojima je i škotski Dundee United na kraju se ovaj 27-godišnjak odlučio da karijeru nastavi u dresu Sarajeva.

Oglasi

Rogić je jučer zvanično predstavljen kao novo pojačanje kluba s Koševa, a ekipi Sarajeva se već priključio na pripremama u Sloveniji gdje je odradio nekoliko treninga.

Očekuje se da će Rogić biti veliko pojačanje i rješenje na poziciji golmana nakon odlaska Belmina Dizdarevića. On je potpisao dvogodišnji ugovor, a mnogi čekaju da vide koji broj će zadužiti na Koševu.

Naime, Rogić je u dosadašnjoj karijeri nosio na dresu broj 95 i zbog toga je imao poseban razlog, a prije nekoliko mjeseci to je objasnio u razgovoru za HRT.

"Broj 95 nosim jer sam rođen 1995. godine, nešto iza Oluje. I s tim želim odati počast svim braniteljima koji su dali život za ovu domovinu", rekao je Rogić početkom februara u razgovoru za HRT.

Rogić je pored Šibenika branio i za niželigaša Biograd, a okušao se čak u njemačkoj gdje je bio u šestom rangu tog fudbala. No, nikada nije odustajao i konačno je uspio da napravi iskorak u karijeri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"S 22 godine sam branio u Biogradu 3. HNL jug. Bio sam u šestoj njemačkoj ligi, jedno lijepo iskustvo, no tamo sam igrao i radio i to mi je predstavljalo problem", dodao je Rogić u razgovoru za HRT.

Rogić je u Njemačkoj nastupao za niželigaše Kalbach i SG Kelkheim, a već je poznato da mu je velika želja da se jednog dana okuša i u Bundesligi, te će se sigurno dobrim partijama u dresu Sarajeva pokušati izboriti za to.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Kazu Petorolul kakvo je mjerilo. Shendija kakvo je mjerilo. Nafta. Sad ce bit kakvo je mjerilo Domzalee hahahahahayaya
3 1
komentator1
Sta se ono tamo cuje, Sta puca po sugavici, To cirevi popucaše, Prosjacima i (i)vici!
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi