Sarajevo gubi još jednog bitnog igrača?

Kuzmanović na izlaznim vratima

Sarajevo gubi još jednog bitnog igrača?

Ljetni prijelazni rok je obično vrijeme kada se događaju najveće promjene u svlačionici. Vrlo zanimljivo bi moglo biti u Sarajevu, budući da se uz eventualne dolaske, uveliko šuška i o odlascima.

Gotovo sigurno od Sarajeva će se u narednom ligaškom kolu oprostiti novopečeni "A" reprezentativac BiH Elvis Sarić, koji se s klupskim rukovodstvom, barem dosad, nije dogovorio o nastavku saradnje. Rubriku odlazaka će sigurno postati brojnija za još nekoliko fudbalera, a na izlaznim vratima je, kako stvari stoje, i Mićo Kuzmanović.

Statistički gledano, Kuzmanović je MVP Sarajeva u finišu sezone. Na posljednje dvije ligaške utakmice je postigao četiri pogotka i pokazao znake forme koja ga je promovisala u mladog reprezentativca i dovela na Koševo iz Mladosti. Kada se sagledaju svi parametri, onda ni ne čudi da je rukovodstvo Sarajeva odlučilo ponuditi Kuzmanoviću novi ugovor.

Šta će biti na kraju čitave priče, hoće li mladi ofanzivac ostati ili otići, teško je u ovom trenutku reći, ali činjenica je da postoje timovi koji će pokušati da angažuju 22-godišnjeg fudbalera. Još zimus su se javljali klubovi, između ostalog rumunski prvoligaš Botosani, međutim u Sarajevu su tada samo odmahnuli rukom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Koševu žele što prije zaboraviti neuspješnu sezonu, razmišlja se već o narednoj, a za bolje rezultate bordo timu biće neophodni i kvalitetni igrači. Upravo to je razlog zašto uprava želi da zadrži Kuzmanovića, ali nešto se pita i sam igrač, koji će morati da donese najbolju odluku.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije