Sarajevo i Banants saznaju potencijalnog rivala u drugom pretkolu prije sutrašnje utakmice?

Atalanta ili Fiorentina?

Sarajevo i Banants saznaju potencijalnog rivala u drugom pretkolu prije sutrašnje utakmice?

AC Milan je prešao u vlasništvo Elliott Managementa nakon što doskorašnji vlasnik Yonghong Li nije uspio na vrijeme isplatiti dugovanja, a za Rossonere je sutra "Dan D" po pitanju evropskih takmičenja.

Naime, UEFA je odlučila izbaciti Milan iz ove sezone međunarodnih takmičenja pod njenim okriljem, ali Rossoneri još imaju pravo na žalbu.

Sud za arbitražu u sportu će sutra saslušati žalbu Milana na odluku UEFA-e, a Rossoneri će svoj slučaj iznijeti pred sud u pratnji predstavnika Elliott Managementa, uključujući i Francka Tuila za kojeg se očekuje da će se uskoro priključiti Upravnom odboru kluba. Prisutni će biti i trenutni izvršni direktor kluba Marco Fassone, ako i klupski advokati.

Prema posljednjim izvještajima Sud za arbitražu u sportu svoj odgovor na žalbu i konačnu odluku neće donijeti prije 16:00 sati, ali se može pretpostaviti da će ista biti poznata do večeri.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ova odluka će svakako zanimati Sarajevo i Banants, dva kluba koja sutra od 20:15 sati na Koševu igraju revanš meč prvog pretkola Lige Evrope. Sarajevo je u Jerevanu slavilo sa 2:1 i očekuje se da sutra potvrdi prolaz, a potencijalni protivnik ekipe sa Koševa će zavisiti i od odluke o žalbi Milana.

Ukoliko žalba bude usvojena Sarajevo, u slučaju da prođe Banants, će igrati sa Atalantom. Ipak, ukoliko Milanovo izbacivanje iz Evrope bude potvrđeno Sarajevo će igrati protiv Fiorentine, s obzirom da će Viole "upasti" na mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, dok će Atalanti pripasti Milanovo mjesto u grupnoj fazi ovog takmičenja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije