Sarajevo i Željo bi bili u vrhu regionalne lige

Dajemo riječ: Sabahudin Topalbećirević

Sarajevo i Željo bi bili u vrhu regionalne lige

Ja sam apsolutno za regionalnu ligu, iako mnogi kažu da bi to bila liga praćena incidentima, fašističkim parolama i slično.

Ja bih rekao ovako: Ako smo prinuđeni da sve to isto slušamo na bh. stadionima, ako se u Srbiji međusobno "vječito" tuku navijači Zvezde i Partizana, ako navijač Dinama ne smije sa zagrebačkim tablicama u Split, o čemu mi onda govorimo?

Mislim da države treba da stoje iza tih liga i onda će obezbjeđenje sigurno u svim zemljama moći osigurati takve utakmice. Vratila bi se publika na stadione, klubovi bi bili bogatiji, konkurencija bi bila veća.

I, naravno, za par godina obezbjediti da prvak ide u Ligu prvaka, a drugoplasirani u Ligu Evrope. Evo sad se pokazalo da je regionalna liga u košarci bila sjajno rješenje, jer će na kraju ove sezone dva prva tima ići u Euroligu. Prema tome, samo oni koji ne vole napredak nogometa na našim prostorima, samo oni koji su ljubomorni na sve što donosi dobro, biće protiv ove lige.

Ona će spasiti regiju koja je fudbalska, a Bosni i Hercegovini, nadam se, donijeti puno toga dobrog. Da se sada igra regionalna liga, ubijeđen sam da bi Sarajevo i Željo bili u vrhu. Mi sami sebe najviše potcijenjujemo i to je jedan od naših problema. Naša reprezentacija je u ovom trenutku sigurno najbolja u regiji i sigurno da imamo i najveći broj talenata po mnogim klubovima u Evropi samo što to medijski slabo pratimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije