Sarajevo igra jedan od ključnih mečeva u borbi za Evropu

Danas još dva meča u Premijer ligi BiH

Sarajevo igra jedan od ključnih mečeva u borbi za Evropu

E. Škorić

U nedjelju se igraju preostala dva susreta šestog kola u Ligi za prvaka i Ligi za opstanak.

Jučer su odigrani mečevi Radnika i Zrinjskog (1:2), kao i Krupe i Željezničara (2:0), a danas se igra derbi na Koševu između Sarajeva i Širokog Brijega.

Širokobriježani su neporaženi u posljednjih šest utakmica, ali isto tako su bez pobjede na prethodne četiri, dok je Sarajevo osvojilo samo bod u prethodna dva, odnosno četiri u prethodna četiri meča.

Jasno je da su oba tima u rezultatskoj krizi, pa je teško reći ko je danas bliže pobjedi, mada bismo mogli na osnovu domaćeg terena i "moranja" ulogu blagog favorita dati ekipi Sarajeva.

Bordo tim ima pet bodova manje od Širokog i ako želi izboriti Evropu, morat će se probuditi i u ovih preostalih pet kola početi ostvarivati dobre rezultate. Upravo bi zato ovaj današnji meč mogao da bude ključan za izabranike Husrefa Musemića.

"Još je pet utakmica do kraja. Možemo i želimo biti treći. Da bismo došli do tog cilja moramo pobijediti Široki. Njih prate kao i nas problemi sa povredama, čeka nas zahtjevan meč. Protiv Želje smo odigrali dosta konkretno. Široki isto ima svoje ambicije. Što se tiče igračkog kadra nije se ništa posebno promijenilo kod nas. Svašta može da se desi", rekao je trener bordo tima Husref Musemić.

"Nema sumnje da je nedjeljni derbi izuzetno važan za obje momčadi s obzirom da je riječ o dvoboju izravnih konkurenata za Evropu. Nesumnjivo je da bi s pozitivnim rezultatom napravili veliki korak ka osvajanju trećeg mjesta", izjavio je pred ovu utakmicu trener Širokog Goran Sablić.

I dok se u Sarajevu igra za Evropu, u Tuzli se igra za ostanak u ligi. Sloboda će ugostiti GOŠK i obje ekipe imaju po 30 bodova, pet više od Čelika, koji je jučer odigrao 1:1 s ekipom Borca. Ukoliko neko ostvari pobjedu, jasno je da će najvjerovatnije ostati u ligi, a poraženi tim borit će se do kraja da zadrži status premijerligaša.

Iza Slobode je teška utakmica i težak poraz od Željezničara u revanšu polufinala Kupa, pa se sada izabranici Slavka Petrovića mogu posvetiti Premijer ligi. U najavi ove utakmice Petrović je kazao da neće biti lako, da je GOŠK ekipa koja zna šta želi, ali jasno nada se pobjedi svoje ekipe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GOŠK ima pet bodova iz prethodne tri utakmice, Sloboda isto toliko, a ko će nastaviti seriju bez poraza ili će to biti obje ekipe, ostaje da vidimo.

Susret na Tušnju, baš kao i onaj na Koševu, igra se od 17 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi