Neko novo Sarajevo: Pogledajte kako su Bordo momci razbili prvog protivnika u novoj sezoni

Pobjeda od 7:1

Neko novo Sarajevo: Pogledajte kako su Bordo momci razbili prvog protivnika u novoj sezoni

M. Šljivak

FK Sarajevo je na Koševu u pripremnoj utakmici savladao crnogorsku Iskru iz Danilovgrada rezultatom 7:1.

Golijada na debiju Feđe Dudića počela je u šestoj minuti. Dal Varešanović postiže gol za 1:0, a do kraja prvog dijela Asmir Suljić i Hamza Čataković postižu golove za prednost od 3:0.

U nastavku meča još četiri gola u mreži Iskre. Pogađale su novajlije u dresu Bordo kluba. Dva pogotka postigao je Nardin Mulahusejnović, a sjajne pogotke zabili su Ivan Ikić i Adnan Džafić.

Pogledajte kako je FK Sarajevo razbilo svog prvog protivnika u novoj sezoni.

Dudić nakon "sedmice" Iskri: Pun pogodak, ne bi bilo ovako da smo igrali u Butmiru

Nakon utakmice se prisutnim medijima obratio trener FK Sarajevo Feđa Dudić.

"Pun pogodak, utakmica na Koševu pred otvorenim tribinama. Ovo danas ne bi bilo ovako da se igralo u Butmiru. Mislim da možemo biti zadovoljni načinom na koji Sarajevo igra. Tačno se vidjela ona vizija kako treba da se igra što sam i rekao prije dva-tri dana za klupsku stranicu gdje sam naglasio da ćemo težiti dobrom posjedu i tranziciji po izgubljenoj lopti, reakciji igrača. Mislim da je to dosta dobro bilo danas", rekao je Feđa pa na stavio:

Oglasi

"Pogotovo smo to vidjeli prvo poluvrijeme, jer su igrali igrači koji su u klubu duže i dobro se poznaju. Mada, imali smo jedan propust u pasu, no ako hoćeš da igraš ovako visoko i rizično moraš biti svjestan da će biti nekih grešaka."

"Drugo poluvrijeme, šest novih igrača. Međutim, metodologija izlaska na pressing bila je na dosta dobrom nivou. Opet, neke situacije u pasu gdje smo pogriješili i dozvolili protivniku da kreira i postigne gol i još jednu situaciju su imali koju je Belmin (Dizdarević, op. a) dobro odbranio. Sve u svemu, pored sedam golova još par prilika na našoj strani", priča Dudić i dalje zaključuje:

"Ono što je dobro je što dolazimo u završnicu s puno igrača jer to i hoćemo. Kad radiš pressing na protivničkoj polovini onda imaš mogućnost da dolaziš u završnicu s tri-četiri-pet pa i šest čak igrača. Pogotovo je to bilo vidljivo kod šestog gola. Ekipa Iskre je krenula s centra, uzeli smo loptu i s četiri-pet igrača došli u završnicu i faktički jedan prelijep gol."

"Za prvu utakmicu jako dobro. Bitno je da usvajaju (igrači, op. a) ono što ja hoću. Hvalio sam ih kako rade. Tek smo na početku, ne treba da nas zavara ovo, ali ipak, Iskra za 14 dana igra prvu službenu utakmicu u Konferencijskoj ligi tako da sigurno, protivnik nije baš bezazlen", rekao je Dudić te pohvalio Džafića i Mulahusejnovića.

"Jedna dobra utakmica kao podstrek za dalje, ali euforije nema. Kakva euforija, prijateljska je utakmica, ali sigurno dobar podstrek."

"Avramovski, povreda, još nije spreman za utakmicu. Njega očekujemo za sedam do deset dana na treningu. Kod Aničića smo napravili preventivu, on će od prvog sljedećeg treninga biti s ekipom unutra", rekao je Dudić između ostalog o igračima koji danas nisu igrali.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Govoreći o toj famoznoj istočnoj tribini i o tome da li je ekipa Sarajeva zadovoljila navijače, Dudić je rekao:

"Apsolutno, od prvog pasa se vidjelo da oni podržavaju ove momke. Evo i kod pogrešnog pasa i gola Iskre nisam čuo negodovanje i mislim da tako treba. Tako možemo samo rasti i mi kao ekipa, klub. Molim samo za podršku 90 minuta, pa ako smo zaslužili zvižduke, neka zvižde meni prvom. Vidjeli smo aplauze koji su rekli svoje i mislim da danas ko god je bio na utakmici može zadovoljan otići kući", zaključio je Dudić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Toniche
Protivnik za anale hahha Ovu iskru izbacio iz Kupa crne gore Decic tuzi ???
2 8
haris1000
Jel ovo Ahmetovic još jednu sezonu će da odigra, Zrinjski,Sarajevo, Birac,Tuzla, to su prva četiri ove sezone
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi