Sarajevo je u Poljskoj gostovalo prije više od pola vijeka!
31.08. 1957 - Reprezentacja Śląska - FK Sarajevo 2:2

Odigrali dvije utakmice

Sarajevo je u Poljskoj gostovalo prije više od pola vijeka!

Malo je poznato da je FK Sarajevo gostovao u Poljskoj i to prije više od pola vijeka, tačnije 1957. godine.

Bordo tim je tamo odigrao dvije prijateljske utakmice, a prva je na rasporedu bila 31. augusta. Protivnik Sarajeva bila je selekcija regije Slask (Reprezentacija Slaska), a meč je završen rezultatom 2:2.

Samo dva dana nakon toga Sarajevo je rezultatom 5:4 savladalo ekipu Rucha iz Chorzova, što je važilo za veliko iznenađenje jer je protivnik bio jedan od najjačih poljskih klubova u to vrijeme.

Oba susreta su odigrana na Stadionu Slaski, a prisustvovalo im je više od 100.000 gledalaca. Za vas smo pripremili i fotografiju sa utakmice Sarajeva i reprezentacije Slaska.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.