Sarajevo jesenji prvak Premijer lige BiH

Nakon pobjede Veleža na Grbavici

Sarajevo jesenji prvak Premijer lige BiH

E. Škorić, foto: T. Hebib

Unatoč kiksu u Ugljeviku, Sarajevo je ponovo zasjelo na vrh i ponijelo je titulu jesenjeg prvaka Premijer lige.

Bordo tim je porazom na Koševu od Željezničara ostao bez prvog mjesta, ali se vratio u 19. kolu na čelo tabele i pored remija u Ugljeviku sa Zvijezdom (1:1).

Sarajeva su "pogurali" nogometaši Veleža koji su na Grbavici šokirali Željezničar i slavili s 2:0, što je prva pobjeda Rođenih u Dolini ćupova od 1988. godine.

Bez obzira kako se završi sutrašnji meč Borac - Sloboda, Sarajevo će proljetni dio sezone dočekati s vrha i na kontu ima 36 bodova, bod više od Željezničara i dva od Tuzla Cityja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac ima priliku da pobjedom nad Slobodom prestigne Željezničar i dodatno zakuha situaciju u gornjem dijelu tabele, odnosno u borbi za titulu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ayd
Prvi je onaj ko je navikao
26 1
pitar1946
Pa normalno. Neće Željo
23 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi