Bilbija i Njegomirović dobili "najteže" utakmice u 12. kolu Premijer lige BiH

Službena lica

Bilbija i Njegomirović dobili "najteže" utakmice u 12. kolu Premijer lige BiH

E. Oštraković

Vikend pred nama donosi neke jako zanimljive susrete u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine, a dva se posebno ističu.

Radi se o utakmicama između Borca i Širokog Brijega, te susretu koji u Doboju igraju Sloga i ekipa Sarajeva.

Praktično derbi kola u Banjaluci između Borca i Širokog Brijega sudit će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Njemu će asistirati Davor Maksimović iz Doboja, te Demir Mirza iz Kaknja. Četvrti sudija je Dražen Marić iz Bijeljine.

Druga utakmica od koje se mnogo očekuje je ona u Doboju gdje Sloga dočekuje Sarajevo. Na centru će biti Luka Bilbija iz Prijedora.

Oglasi

Bilbija je do sada u ovoj sezoni sudio samo dvije utakmice u Premijer ligi BiH, te nije sudio niti jednu utakmicu u domaćem prvenstvu u posljednja četiri kola.

Posljednja utakmica koju je sudio bila je ona između Sarajeva i Zrinjskog koju je tim sa Koševa dobio sa 1:0.

Njemu će u Doboju pomagati Jure Musa iz Čitkula, te Arnel Novalić iz Doboj Istoka. Četvrti sudija je Josip Martinović iz Čapljine.

U Ugljeviku će utakmicu odigrati Zvijezda 09 i Velež, a glavni sudija je Antonio Tomić iz Kreševa. Pomoćnici su Davor Vukašinović iz Rogatice, te Ivo Maglica iz Livna. Četvrti sudija je Dragan Todić iz Gradiške.

Tuzla City će na Tušnju ugostiti GOŠK, a glavni sudija je Benjamin Deljković iz Sarajeva. Njegovi asistenti su Damir Lazić iz Brčkog, te Marijan Ćosić iz Širokog Brijega. Četvrti sudija je Darko Gedžić oz Brčkog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje kod kuće igra sa Zrinjskim, a ovu utakmicu sudit će Ermin Sivac iz Zenice. Njemu će asistirati Emir Zahiragić i Moamer Čaušević, obojica iz Sarajeva. Četvrti sudija je Admir Musić također iz Sarajeva.

Utakmicu u Konjicu između Igmana i Željezničara sudit će Haris Halkić iz Sanskog Mosta, a asistirat će mu Davro Beljo iz Mostara, te Aleksandar Smiljanić iz Laktaša. Četvrti sudija je Ernis Džemidžić iz Goražda.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1694422839
Ovo je stvarno smijesno.Kad su vidjeli da ne mogu dobiti ni Zrinjski ni Sarajevo to im je dokaz gdje im je mjesto.Ne znaju sta ce i odma delegiraju sudije da im sude po njihovom rezimu.Picke banjalucke ****t cemo vas sljedece kolo na Kosevu.Tu vam ni Vico nece pomoci.
3 1
inoxsteel
cirkus se nastavlja ovom kriminalu izgleda nema kraja ali sve do jednom... ničija nije do zore
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi