Sarajevo nakon penal lutrije do finala Kupa prijateljstva!
(Foto: ecfc.rs) U penal seriji je i okvir gola bio na strani Sarajeva, a Dervišagić je bio siguran u četvrtoj seriji i odveo svoju ekipu u finale.

Bordo momci bolji od Vojvodine

Sarajevo nakon penal lutrije do finala Kupa prijateljstva!

Mlađi juniori Sarajeva i Vojvodine su na Zlatiboru odigrali polufinalni meč Kupa prijateljstva evropskih klubova. Nakon neizvjesne borbe, regularnih 80 minuta je završeno rezultatom 1:1, da bi u penal seriji uspješnji bili fudbaleri Sarajeva (4:2) i osigurali plasman u finale turnira.

Prvo poluvrijeme je donijelo dosta izjednačenu igru. Obje ekipe su igrale oprezno, te su pokašavale iskoristiti greške protivnika.

Fudbaleri Sarajeva su upravo nakon jedne greške zadnje linije Vojvodine došli do vodstva. Igrala se 27. minuta kada je Salčin iskoristio odlično ubacivanje i pogodio za 1:0.

Zaprijetila je Vojvodina u finišu prvog dijela preko Topića, ali je njegov šut sa nekih 20-ak metara ipak otišao pored gola, pa se na odmor otišlo vodstvom Sarajeva.

Nastavila se izjednačena borba i nakon pauze, a Vojvodina je čekala svoju priliku da dođe do porvnanja. Ipak, prijetilo je i Sarajevo i to preko Salčina koji je u 58. minuti šutirao pored gola iz obećavajuće pozicije.

Ipak, Vojvodina u 64. minuti dolazi do poravnanja preko Savića koji kruniše dobru akciju svoje ekipe. I prije gola je Vojvodina uspjela preuzeti incijativu, a napadi fudbalera ove ekipe su postali još intenzivniji nakon poravnanja.

Imala je Vojvodina nekoliko dobrih prilika, Topić je opasno prijetio u 71., da bi Nešković propustio kolosalnu priliku u 76. minuti, ali promjene rezultata nije bilo do kraja regularnog toka susreta, pa se prešlo na izvođenje jedanaesteraca.

Već u prvoj seriji Nešković (Vojvodina) pogađa prečku, pa Islamović dovodi Sarajevo u vodstvo. Potom su Zukić i Salčin bili sigurni, pa je rezultat nakon dvije serije bio 2:1 za Sarajevo. U trećoj seriji i fudbaler Vojvodine Bjeković pogađa prečku, a Bešić pogaša za prednost Sarajeva od 3:1. Savić je smanjio na 3:2, da bi Dervišagić pogodio za 4:2 i odveo Sarajevo u finale.

Sarajevo - Vojvodina 1:1 (4:2)

Sarajevo: Dizdarević, Bradarić, Bešić, Kadrić, Dervišagić, Salčin, Junuzović, Nikolić, Islamović, Đokanović, Jašarević. Izmjene: Demirović, Sabljica, Alić, Konjalić, Hasančić, Nargalić, Čičkušić, Šabić.

Vojvodina: Kačavenda, Bjeković, Jakovljević, Jeličić, Mitrović, Tegeltija, Topić, Nešković, Savić, Ignić, Zukić. Izmjene: Toroman, Kurtiši, Kovačević, Radić, Vidakov, Milijašević, Pilipović.

Treba dodati da je golman kadetske selekcije BiH Luka Kačavenda branio na golu Vojvodine u regularnom toku susreta, ali je u sudijskoj nadoknadi ušao Toroman kako bi branio u penal seriji.

Top Komentari

ratip irats
Bravo Bordo dječaci...
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi