Sarajevo okončalo pripreme u Sloveniji sa stopostotnim učinkom

Bordo tim se vratio kući

Sarajevo okončalo pripreme u Sloveniji sa stopostotnim učinkom

Fudbalski klub Sarajevo jučer je uspješno okončao ljetne pripreme u slovenačkoj Rogaškoj Slatini.

Bordo tim je na pripremama boravio proteklih deset dana, a ekspedicija kluba sa Koševa sinoć se vratila u glavni grad BiH gdje će boraviti do polaska u Armeniju na utakmicu 1. pretkola Evropske lige protiv Banantsa u Jerevanu.

Na pripremama u Rogaškoj Slatini, Sarajevo je odigralo tri prijateljske utakmice i ostvarilo sve tri pobjede. U prvom meču savladan je makedonski Rabotnički rezultatom 2:1 golovima Tatara i Rahmanovića. U drugoj prijateljskoj utakmici Sarajevo je bilo bolje od Triglava iz Kranja rezultatom 4:1 a golove su postizali Ahmetović, Halilović, Šišić i Resić. U trećoj i posljednjoj utakmici na pripremama, FK Sarajevo je bio bolji od FK Voždovac 5:1 golovima Ahmetovića, Halilovića, Rahmanovića i dva puta Radovca. Pripreme su tako okončane sa tri pobjede iz tri utakmice i gol razlikom 11:3.

Podsjetimo, prvi meč Sarajeva i Banantsa igra se u Jerevanu 11. jula s početkom u 15:30 sati po srednjeevropskom vremenu, a planirano je da bordo tim u Armeniju stigne dva dana ranije kako bi se mogao odmoriti i prilagoditi na vremenske uslove u Jerevanu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dule Savic
Sad slijedi lupanje. Prvo Banants pa u ligi svi redom ce da nas trpaju. Klasika.
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti