Sarajevo poraženo od Olimpije
Foto: FK Sarajevo

Treći meč na pripremama

Sarajevo poraženo od Olimpije

Edmir Škorić

U još jednoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Sloveniji, FK Sarajevo je poražen sa 1:0 od ljubljanske Olimpije.

Sarajevo je pod vodstvom novog trenera Zorana Zekića odigralo tri pripremne utakmice na pripremama u Sloveniji.

U prvoj utakmici savladan je UTA Arad iz Rumunije s 3:1, a nakon toga je upisan poraz od ukrajinskog Šahtara sa 4:1, da bi danas ipak Bordo tim izgubio sa 1:0.

Utakmica nije ponudila previše, a u 80. minuti Olimpija je je došla do pobjede, pa je Bordo tim upisao i drugi uzastopni poraz.

Zekić se za današnji meč odlučio za ovih 11: Rogić, Beganović, Jović, Soldo, Čelik, Đorđević, Anđušić, Kyeremeh, Guliashvili, Oliveira, Čataković.

Sarajevo se želi što bolje spremiti za mečeve sa Aktobeom u Konferencijskoj ligi. Prvi meč igra se 11. jula u Kazahstanu, a revanš je sedam dana kasnije.

Oglasi

I dok je Sarajevo igralo svoj meč sa Olimpijom, zvanično je predstavljeno novo veliko pojačanje na Koševu, a radi seo Vladanu Bubanji. Crnogorski veznjak dolazi iz zagrebačke Lokomotive.

Ovaj 25-godišnjak je karijeru započeo u FK Sutjeska Nikšić, gdje je proveo i komplentu omladinsku karijeru. U Zagreb je stigao 2022. godine.

Bubanja je prošle godine debitovao i za reprezentaciju Crne Gore, a trenutna tržišna vrijednost mu je 1.2 miliona eura. Prethodno je Bubanja igrao za sve omladinske selekcije svoje zemlje.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Prethodno je danas potpisao i Momodou Jotta. Osamnaestogodišnji vezni igrač stiže iz ekipe Banjul United, a ujedno je i namlađi reprezentativac U-20 selekcije Gambije.

FK Sarajevo bit će njegov prvi angažman izvan matične države, a ugovor je potpisan do 2026. godine, uz mogućnost produženja na dodatne dvije godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Evander
Svaka cast cirkusantima iz uprave na dovodjenju ovih pojacanja gdje mozes naci bolje klince u akademiji, klasicno pranje para debelog hostoplera. Sto se tice tekme, prvo poluvrijeme solidno, lijevi bek i stoper fali... Djurickovic, matanovic i mehmedovic pojma nemaju, ristici i ovi novi za federalne u najmanju ruku.
1 3
gojazni_shljivack
Сарајево baš kritično.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi