Momodou Jotta potpisao za FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo

Ugovor na dvije godine

Momodou Jotta potpisao za FK Sarajevo · Zvanično

Eldar Ganibegović

Kako su ranije najavili afrički mediji, Momodou Jotta je novi fudbaler FK Sarajevo.

FK Sarajevo je upravo i zvanično potvrdio dolazak Mamadoua Jotte koji u klub s Koševa dolazi iz Gambije.

"Momodou Jatta iz Gambije novi je igrač Fudbalskog kluba Sarajevo. 

Osamnaestogodišnji vezni igrač stiže iz ekipe Banjul United, a ujedno je i namlađi reprezentativac U-20 selekcije Gambije. FK Sarajevo bit će njegov prvi angažman izvan matične države, a ugovor je potpisan do 2026. godine, uz mogućnost produženja na dodatne dvije godine.

Dobro došao Momodou", objavio je FK Sarajevo.

Oglasi

Mladić će postati prvi igrač kluba iz Banjula koji je potpisao profesionalni ugovor u inostranstvu u posljednje dvije sezone.

Sarajevo danas protiv Olimpije

Protiv tima iz Ljubljane Sarajevo je trebalo igrati 3. jula, no jučer je potvrđeno da će se meč na stadionu Kodeljevo igrati 2. jula od 18:00 sati.

Utakmica će biti zatvorena za posjete, no live stream će se moći pratiti na YouTube kanalu FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Do sada je, podsjećanja radi, Sarajevo u Sloveniji igralo dvije prijateljske utakmice. Slavilo je protiv UTA Arada s 3:1, da bi uslijedio poraz od Shakhtara s 4:1.

Prvu utakmicu u novoj sezoni Sarajevo će igrati 11. jula kada će gostovati u Kazahstanu kod Aktobea u prvoj utakmici prvog pretkola Konferencijske lige.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

InsajderskeInformacije
Ovo je najlosija ekipa Sarajeva jos od one kad ih je Sablic vodio, kad su bili pred bankrotom. Mirvic se glupira, Ajla jos tu, u klubu se ne zna ko pije ko placa, talovi razni, menadzeri... Katastrofa. Prijeti im bas ozbiljan krah ako se ne dozovu.
7 2
MostaracHercegovac
2+2 ugovor nekom decku iz Afrike koji nikad u zivotu nije igrao profesionalni fudbal, nema ga cak ni na TM-u, nista. Nevjerovatno.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi