Sarajevo otputovalo na pripreme u Čitluk

Sedmodnevne pripreme

Sarajevo otputovalo na pripreme u Čitluk

Fudbaleri FK Sarajevo u jutarnjim satima današnjeg dana, zajedno sa članovima stručnog štaba i medicinskog tima, otputovali su na pripreme u Čitluk.

Ekspedicija tima sa Koševa će u Čitluku boraviti na sedmodnevnim pripremama, a na jugu naše zemlje izabranici Husrefa Musemića će odigrati i dvije prijateljske utakmice. Prva je planirana za 17. januar protiv Veleža, dok će tri dana kasnije protiv biti GOŠK.

"Idemo na sedmodnevne pripreme u Čitluk, očekujemo prije svega solidne vremenske uslove za trening, kako bi ispoštovali ono što smo zamislili. Također, očekujemo da se igrači maksimalno posvete i da budu fokusirani na rad i treninge. Odigrat ćemo u Čitluku i dvije prijateljske utakmice, najvjerovatnije će dvije ekipe odigrati po poluvrijeme. Što se tiče dosadašnjeg dijela priprema vidjelo se da su igrači odradili pripremni ciklus na pauzi, kojeg su dobili od stručnog štaba i dosta dobro izgledaju za ovaj period priprema", rekao je pomoćni trener Muhamed Džakmić.

Nakon prvih priprema u Čitluku, bordo tim će se vratiti na tri dana u Sarajevo, a onda slijedi put u Antaliju. 

Podsjećanja radi, prvi dio sezone u bh. prvenstvu Sarajevo je okončalo na trećoj poziciji. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi