Sarajevo otputovalo u Čitluk, Makedonac na probi
Foto: FK Sarajevo

Mini pripreme bordo kluba

Sarajevo otputovalo u Čitluk, Makedonac na probi

E. Čaušević

Prvotimci FK Sarajevo zajedno sa članovima stručnog štaba i medicinskog tima otputovali su u Čitluk, gdje će igrači ovog kluba obaviti petodnevne, kratke pripreme, kako bi iskoristili pauzu u Premijer ligi BiH.

Put Čitluka krenuli su svi fudbaleri Sarajeva osim reprezentativaca (Mihojević, Anđušić, Kadušić, Kuzmanović i Liivak), a jedno novo ime našlo je svoje mjesto u autobusu, koji će prevoziti ove fudbalere. Naime, 24-godišnji makedonski defanzivac, Aleksandar Damčevski, krenut će na pripreme sa bordo klubom, te će boraviti na probnom radu. 

Odluku o njegovom ostanku u timu donijet će stručni štab, a vrijedi istaći da je riječ o potencijalnom reprezentativcu Makedonije, koji je do sada sakupio četiri nastupa za "A" selekciju svoje države, a ovaj ljevonogi štoper nastupao je do sada za Mezőkövesd (Mađarska), Atyrau (Kazahstan), NAC Breda (Holandija), Burgas (Bugarska), te Kriens i Luzern (Švicarska).

Bitno je još istaći da će fudbaleri Sarajeva za vrijeme boravka na pripremama na jugu Bosne i Hercegovine odigrati i prijateljsku utakmicu. U utorak sa početkom u 17 sati bordo klub će igrati u Gabeli protiv GOŠK-a, a nakon završetka reprezentativne pauze Sarajevo nastavlja sa domaćim takmičenjem, te u sklopu 7. kola na Koševu dočekuje Vitez.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi