Sarajevo ove godine sa dva tima u Ligi prvaka?

Historijska godina za Bordo klub

Sarajevo ove godine sa dva tima u Ligi prvaka?

Edmir Škorić

Ženski fudbalski klub SFK 2000 mogao bi uskoro postati dio porodice FK Sarajevo što bi bilo sjajno za bosanskohercegovački fudbal u cjelini.

SFK 2000 već pet godina za redom nastupa u Ligi prvaka, a pojavila se ideja da se ovaj klub priključi Bordo porodici i tim povodom je održano nekoliko sastanaka između čelnika dva kluba.

“Već dvije ili tri godine razmišljamo o saradnji s nekim velikim klubom. SFK 2000 je brend, jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini i imamo svoj rejting u Evropi”, kazala je Samira Hurem, trenerica ovog kluba, za SportSport.ba.

“Želimo da ovaj klub bude još veći i uspješniji i potreban nam je neko ko ima viziju i ko može pomoći ženskom fudbalu, a mislim da je FK Sarajevo klub koji se izdigao iznad naše svakodnevnice. Trenutno pregovaramo sa FK Sarajevo i voljeli bismo da igramo Ligu prvaka u Bordo dresovima, sa grbom Sarajeva. To bi bila velika stvar i iza nas, ali sigurno i za FK Sarajevo, pa i za bh. fudbal", dodala je Hurem.

Hurem kaže da bi eventualnim priključivanjem Bordo porodici SFK dobio injekciju i da bi uspjesi bili i veći u narednim godinama.

“Godinama osvajamo trofeje, prepoznatljivi smo u Evropi, a ženski fudbal sve više napreduje i kod nas, a i u svijetu. Vjerujem da bi bio pun pogodak kada bismo postali dijelom FK Sarajevo, jer je to trenutno naš najuspješniji klub i, uostalom, igra kao i mi Ligu prvaka. Zamislite kako bi bilo lijepo da jedan fudbalski klub iz BiH ima dva predstavnika u Ligi prvaka”.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Meni i mojim curama u klubu je najvažnije da imamo podršku, da nam neko pomogne da još više napredujemo i da ženski fudbal dodatno promovišemo. Imamo dobru saradnju i sa FK Željezničar, ali nekako se sada najviše naše ambicije poklapaju sa ambicijama koje imaju na Koševu”, ističe Hurem za kraj.

Ostaje nam da vidimo hoće li pregovori biti uspješno okončani i hoće li FK Sarajevo moći ponosno da kaže da ima i fudbalere i fudbalerke u najelitnijem klupskom takmičenju u Ligi prvaka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.